1.6 C
Brussel
Torsdag november 30, 2023
EuropaMoskvas deportasjon av 20,000 XNUMX ukrainske barn til Russland, heter det i en rapport innlevert...

Moskvas deportasjon av 20,000 ukrainske barn til Russland, heter det i en rapport innlevert til FN

Bare 386 har funnet veien hjem.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Bare 386 har funnet veien hjem.

På tampen av 54th Sesjon av FNs menneskerettighetsråd, den Brussel-baserte NGO Human Rights Without Frontiers leverte en rapport som tar status om deportasjonen av ukrainske barn av Russland fra de okkuperte områdene siden begynnelsen av krigen.

I følge rådgiver-kommissæren for presidenten i Ukraina for barns rettigheter og barns rehabilitering Daria Gerasymchuk, har ukrainske myndigheter samlet inn personopplysninger om rundt 20,000 XNUMX saker, selv om det kan være ti ganger flere i henhold til ukontrollerbare tall som sirkulerer både i Russland og i Ukraina.

Rapporten "Ukrainske barn på jakt etter en vei hjem fra Russland" avslører at bare 386 barn har funnet veien hjem. De kunne ikke returneres gjennom forhandlinger med russisk side, men hver gang kunne det bare oppnås gjennom en spesifikk redningsaksjon.

Den 17. mars 2023, forrettskammeret ved Den internasjonale straffedomstolen i Haag utstedt arrestordre for Russlands president Vladimir Putin og den russiske kommissæren for barns rettigheter Maria Lvova-Belova for ulovlig utvisning av barn. I mellomtiden har en rekke av dem blitt ulovlig adoptert av russiske familier.

"I dag er det ingen internasjonal struktur som kan tilby en effektiv mekanisme for retur av våre deporterte barn," sa Gerasymchuk i en eksklusivt intervju med Interfax-Ukraina.

En kontrovers brøt ut i juli mellom Kiev og Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) da Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba hevdet at ukrainske barn var i Hviterussland og den hviterussiske representanten for Røde Kors, Dmitrij Shevtsov, ble sett i kamuflasje med en chevron av okkupantene med bokstaven Z.

Ukraina samarbeider ansvarlig med FNs spesialrepresentant Generalsekretær for barn og væpnede konflikter (CAAC) for å stoppe og forhindre krenkelser mot barn under konflikten, og oppfordrer FN til grunnleggende og vedvarende å kreve fra Den russiske føderasjonen samarbeid med CAAC-mekanismen, tilgang til alle midlertidig okkuperte områdene i Ukraina, så vel som til dets territorium, siden CAAC-mandatet inkluderer barnebortføringsforbrytelser.

I Ukraina er flere samarbeidsstrukturer mellom relevante departementer, FN og UNICEF på plass.

I sine anbefalinger, Human Rights Without Frontiers oppfordrer

  • Russland for å sikre at det ikke gjøres endringer i den personlige statusen til ukrainske barn, inkludert deres statsborgerskap;
  • alle parter skal fortsette å sikre at alle barns beste blir respektert, inkludert ved å legge til rette for familiesporing og gjenforening av enslige og/eller separerte barn som befinner seg utenfor grenser eller kontrolllinjer uten deres familier eller foresatte;
  • parter i konflikten for å gi barnevernmyndighetene tilgang til disse barna for å lette familiegjenforening;
  • FNs spesialrepresentant for «Barn og væpnede konflikter», sammen med andre FN-organer og partnere, for å vurdere måter å legge til rette for slike prosesser.

Hele rapporten på tre språk (engelsk, ukrainsk og russisk) er tilgjengelig på nettstedet til Human Rights Without Frontiershttps://hrwf.eu/российские-новости/

For mer informasjon eller intervjuer på engelsk, ukrainsk eller russisk, vennligst kontakt international.secretariat.brussels@hrwf.org

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -