1.6 C
Brussel
Torsdag november 30, 2023
MiljøEkstrem brennende sommervarme og skogbranner

Ekstrem brennende sommervarme og skogbranner

Enestående hetebølger, skogbranner og flom stenger den nordlige halvkule

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Enestående hetebølger, skogbranner og flom stenger den nordlige halvkule

I en sommer preget av ekstremer har farlige værhendelser skapt kaos over den nordlige halvkule, og påført alvorlig skade på både menneskers helse og miljøet. Ifølge Verdens meteorologiske organisasjon (WMO), har denne sommeren vært vitne til en rekke alarmerende hendelser, inkludert intense hetebølger, rekordstor nedbør, skogbranner og marine hetebølger. La oss fordype oss i WMOs rapport, med ekspertstemmer og sitater fra deres studie, for å få dypere innsikt i implikasjonene av disse ekstreme hendelsene.

"Ekstremværet – en stadig hyppigere forekomst i vårt varmere klima – har stor innvirkning på menneskers helse, økosystemer, økonomier, landbruk, energi og vannforsyning. Dette understreker det økende behovet for å kutte klimagassutslipp så raskt og så dypt som mulig.» – WMOs generalsekretær prof. Petteri Taalas.

«I tillegg må vi trappe opp innsatsen for å hjelpe samfunnet til å tilpasse seg det som dessverre er i ferd med å bli den nye normalen. WMO-fellesskapet gir prognoser og advarsler for å beskytte liv og levebrød mens vi streber etter å nå målet vårt om tidlige varsler for alle.» – Prof. Petteri Taalas.

Hetebølgene: Setter nye rekorder

Kina opplevde en ny nasjonal daglig temperaturrekord i juli, med Sanbao værstasjon i Turpan City i Kinas Xinjiang-provins som registrerte en temperatur på 52.2 °C 16. juli, setter en ny nasjonal temperaturrekord ifølge en rapport fra China Meteorological Administration.

Europa og Nord-Afrika rapporterte nye maksimumstemperaturrekorder. I Catalonia, Figueres registrerte en ny temperaturrekord på 45.4 °C den 18. juli (foreløpig maksimum gjennom tidene). På samme måte har en stasjon på den italienske øya Sardinia registrert en brennhete 48.2°C 24. juli.

Iran møtte svimlende 50 °C i begynnelsen av august, og toppet listen over ekstreme temperaturer.

Nord-Amerikas kamp med hetebølger

Deler av USA tålte omfattende hetebølger, og Phoenix, Arizona, led gjennom den varmeste juli som er registrert, med en gjennomsnittstemperatur på 102.7 °C (39.3 °F). Ifølge US National Weather Service, registrerte Phoenix 31 dager, per 30. juli, med dagtemperaturer over 110 °C (43.3 °F). De lave temperaturene over natten var gjentatte ganger mer enn 90°F (32.2°C).

Helseeksperter har understreket viktigheten av å vurdere minimumstemperaturer for å håndtere virkningen av hetebølger på menneskers helse og infrastruktur. "Vi må utvide fokus utover maksimale temperaturer fordi minimumstemperaturen er viktigst for helse og kritisk infrastruktur." sa WMOs seniorrådgiver for ekstrem varme, John Nairn.

Wildfires: A Trail of Destruction

Canada møtte sin verste skogbrannsesong i historien, med over 650 skogbranner som raste og mer enn 11 millioner hektar brant allerede i 2023 – sammenlignet med 10-årsgjennomsnittet på ca 800,000 XNUMX hektar. De resulterende utslippene påvirket luftkvaliteten betydelig, og påvirket millioner av mennesker over hele Nord-Amerika.

«De totale estimerte karbonutslippene fra skogbrann for året til dags dato nådde det dobbelte av det forrige kanadiske årlige totalen» rapporterte Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS) i slutten av juli.

Marine hetebølger: Hav i krise

Økende havoverflatetemperaturer har ført til alvorlige marine hetebølger, med Middelhavet opplever eksepsjonelt høye temperaturer, over 30 °C i enkelte deler, og mer enn 4 °C over gjennomsnittet i en stor del av det vestlige Middelhavet.

"Konsekvensene av marine hetebølger inkluderer migrasjon av arter og utryddelse, ankomst av invasive arter med konsekvenser for fiskeri og akvakultur," uttalte WMO.

Kraftig regn og flom: Asias prøvelse

Kinas hovedstad, Beijing, og provinsen Hebei opplevde rekordstor nedbør forårsaket av tropiske sykloner, noe som førte til betydelige skader og førte til store hjelpe- og redningsaksjoner.

"Når planeten varmes opp, er forventningen at vi vil se flere og mer intense, hyppigere, mer alvorlige nedbørshendelser, som også vil føre til mer alvorlige flom," sa Stefan Uhlenbrook, direktør for hydrologi, vann og kryosfære ved WMO.

I Nord-India forårsaket kraftig monsunregn og flom dusinvis av dødsfall, med fjellstaten Himachal Pradesh som ble hardt rammet, sammen med regionene Punjab, Rajasthan og Uttar Pradesh. New Delhi markerte angivelig sin våteste julidag på 40 år, med 153 millimeter (6 tommer) regn som faller på én dag.

Nødvendig handling

WMOs rapport kaster lys over alvorlighetsgraden av ekstreme værhendelser og understreker nødvendigheten av global innsats for å bekjempe klimaendringer, tilpasse seg disse nye utfordringene og beskytte liv og levebrød. Når vi streber etter å nå målet om tidlige varsler for alle, vil vår evne til å dempe virkningen av slike hendelser avhenge av umiddelbar og kollektiv handling på global skala. Sommeren [inneværende år] har fungert som en sterk påminnelse om den presserende handlingen som trengs for å håndtere klimaendringene og dens vidtrekkende konsekvenser.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -