1.4 C
Brussel
Onsdag, november 29, 2023
MiljøEU-solidaritet skinner lyst mens medlemslandene samler seg bak flomrammede Slovenia

EU-solidaritet skinner lyst mens medlemslandene samler seg bak flomrammede Slovenia

Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil - kl The European Times Nyheter - Mest i de bakre linjene. Rapportering om bedrifts-, sosiale og statlige etiske spørsmål i Europa og internasjonalt, med vekt på grunnleggende rettigheter. Gir også stemme til de som ikke blir lyttet til av de generelle mediene.

I en hjertevarm demonstrasjon av enhet og støtte har landene i Den europeiske union (EU) raskt kommet Slovenia til unnsetning mens nasjonen står overfor kjølvannet av flom. Denne utrolige demonstrasjonen av solidaritet understreker forpliktelsen til både EU og dets medlemsland til å stå sammen i krisetider.

EUs raske respons ble igangsatt da Slovenia ba om bistand gjennom EU Civil Protection Mechanism den 6. august da de kjempet mot flom. Den umiddelbare mobiliseringen av bistand fremhever effektiviteten til EUs katastrofeberedskapssystemer og deres dedikasjon til å støtte medlemslandene i nødssituasjoner.

Østerrike, Kroatia, Tsjekkia, Frankrike, Tyskland, Italia og Slovakia kastet ikke bort tid på å tilby utstyr og forsyninger til Slovenia. Hjelpepakken inkluderer en rekke ressurser; 4 helikoptre, 9 broer, 14 gravemaskiner, samt lastebiler og lastere. Dessuten har mer enn 130 europeisk personell bestående av ingeniører og forbindelsesoffiserer blitt utplassert for å gi støtte på bakken.

Omfanget av ødeleggelsene forårsaket av flommen er nøyaktig dokumentert av Copernicus tjeneste, for satellittkartlegging – en tjeneste levert av EU – som allerede har produsert fire kart som illustrerer de berørte områdene. For å sikre koordinering av bistand EUs Emergency Response Coordination Center (ERCC) har utplassert en forbindelsesoffiser til Slovenia.

Det kraftige nedbøren som forårsaket denne katastrofen resulterte i ødeleggelser som førte til kollapsen av minst 7 hoved- og regionale broer. Veien og energiinfrastrukturen ble også hardt påvirket og tvang tusenvis av innbyggere til å forlate hjemmene sine. Helikoptre og båter spilte en rolle i å evakuere de som var i fare.

Myndighetene har stemplet denne flommen som den mest alvorlige, i nyere slovensk historie som har påvirket forbløffende to tredjedeler av hele landet. kommissær for krisehåndtering, Janez Lenarčičsine følelser gjenspeiler følelsene uttrykt av mange enkeltpersoner: "EUs sivilbeskyttelsesmekanisme har nok en gang demonstrert essensen av enhet blant medlemslandene, og fremmer en følelse av sikkerhet og delt ansvar i disse vanskelige tider".

I en verden som ofte er preget av splittelser, fremstår den eksepsjonelle demonstrasjonen av solidaritet og samarbeid innen EU som en påminnelse om kraften som kan oppstå fra enhet. Slovenia i sine anstrengelser for å komme seg fra denne ødeleggende hendelsen mottar urokkelig støtte og hjelp fra sine andre EUs medlemsstater som eksemplifiserer den genuine essensen av solidaritet og empati.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -