1.4 C
Brussel
Torsdag november 30, 2023
ØkonomiHvordan kan teleselskaper virkelig oppfylle løftene om bærekraft?

Hvordan kan teleselskaper virkelig oppfylle løftene om bærekraft?

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Mange internasjonale teleselskaper gir nå konkrete løfter om å redusere sine utslipp. En ny aktør i det belgiske mobiltelemarkedet, UNDO, er et neste generasjons bærekraftig selskap utviklet fra grunnen av for å aktivt bidra i kampen mot klimaendringer. Kundene får sitt eget transparente og brukervennlige verktøy for å slette CO2-utslippene sine.

Bærekraft er et allestedsnærværende begrep i næringslivet i dag. Men i mange tilfeller utgjør initiativene greenwashing – bare markedsføring eller mindre justeringer i produksjonen. Den raskt voksende telekomsektoren står også overfor bærekraftsutfordringer. Med daglig bruk av smarttelefon slipper en bruker ut 60 kg CO2 årlig i gjennomsnitt. Det er tid for handling, mener UNDO, den nye belgiske virtuelle mobiloperatøren som er aktivt engasjert i klimaet fra start til slutt. UNDO er en mobiloperatør designet for å sikre at hele kjeden er riktig, slik at både selskapet og kundene kan bidra. Brukervennlige apper gjør det enklere for kundene å bytte selv. UNDO har som mål å katalysere et bredt økosystem med andre initiativer for bærekraftig og sirkulær økonomi, som starter i hjertet av Europa.

Ekspert i bærekraftig entreprenørskap Prof. Dr. J. Jonker kommenterer denne brukssaken i en vedlagt visjonserklæring.

UNDO vil plante et tre i Kongo for hver nye abonnent fra 17. juli 2023 for å kompensere for utslipp og skogplante planeten. UNDOs mål er å bygge et fellesskap bevisst på valg som reduserer klimapåvirkningen. Det er viktig å utvikle brukervennlige tekniske verktøy som lar alle enkelt og konkret bidra.

UNDO General Manager Laurent Bataille forklarer: «Vårt drivende prinsipp er å snu den økologiske påvirkningen menneskesamfunnet har hatt. Dette kan bare skje ved overgang fra selvtjenende til bevisst og forbundet. Det innebærer tre ting: For det første å måle effekten konkret. For det andre, gi midler for å nøytralisere påvirkning. For det tredje, belønning av positive handlinger med anerkjennelse og forbindelser med likesinnede.»

De ANGO-appen lar kundene kompensere deres karbonavtrykk. UNDO-kalkulatoren måler automatisk utslipp fra enhetsproduksjon, lading av strøm, nettverksbruk og SIM-frakt. For å unngå fysisk frakt tilbyr UNDO eSIM i stedet for SIM-kort i plast.

Ved å analysere disse dataene, beregner UNDO mobilbrukens karbonavtrykk og lar kundene kompensere via treplanting og andre konkrete bærekraftsprosjekter.

Laurent Bataille: «I utviklingen av disse verktøyene prioriterte vi brukervennlighet. Vi har en unik kalkulator som er forskjellig fra vanlige utslippskalkulatorer. Vi gir brukerne mulighet til å ta ansvar og håndtere klimaendringer, ta vare på miljøet og bygge en bærekraftig verdikjede med fokus på mennesker fremfor profitt. Dessuten har vi som mål å bygge et økosystem der brukere kan koble seg til lignende virksomheter. UNDO-økosystemet vil katalysere overgangen fra uholdbare lineære tilbud til bærekraftige sirkulære tjenester. Dette skiller UNDO fra hverandre ettersom vi forblir transparente og omfavner inkludering.»

UNDO samarbeider med den lokale partneren IBI Village i Kongo. IBI Village driver med økologisk treplanting, siden over 80 % av landskapet ble ødelagt skog, nå buskete savanne med lav fruktbarhet. UNDO har som mål å plante 25,000 XNUMX akasietrær for å skape en karbonvask, som direkte bidrar til utfordringer som klimaendringer og biologisk mangfold samtidig som lokalsamfunnet kommer til nytte.

Thierry Mushiete, medeier i IBI Village sier: «Ved å samarbeide med UNDO, engasjerer vi oss i utveksling av økosystemtjenester der teleselskapet støtter skogplanting, karbonbinding og beskyttelse av vannskille. Dette samarbeidet gir økonomisk støtte til vår bærekraft, og bidrar til økosystemhelse og motstandskraft. Det justerer bevaring med insentiver, fremmer inkludering og kobler operatører med bærekraftsinteressenter."

UNDO gir brukerne en sjanse til å koble seg til noe større, rettet mot sosial vekst og utvikling. Brukere kan støtte lokale sosiale tiltak som legebesøk, gårdsverktøy eller rehabilitering av skoleinfrastruktur. For å sikre åpenhet gir operatøren appdetaljer om utgiftskilder.

Klima og bærekraft er avgjørende, spesielt for unge målgrupper. Men bærekraftige og økologiske produkter/tjenester er ofte dyre, noe som gjør en klimavennlig overgang vanskelig i dagliglivet. UNDO bringer løsningen som den eneste karbonnøytrale MVNOen i Belgia til en konkurransedyktig månedlig kostnad, ved å bruke det kjente Orange-nettverket.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -