3.7 C
Brussel
Mandag, desember 4, 2023
HelseÅ klappe hunder øker immuniteten

Å klappe hunder øker immuniteten

Gaston de Persigny
Gaston de Persigny
Gaston de Persigny - Reporter kl The European Times Nyheter

Forskere fra University of Virginia, USA, har funnet ut at å klappe hunder bidrar til å øke immuniteten, rapporterer nettstedet til utdanningsinstitusjonen.

Forfatterne analyserte data fra tidligere studier og kom til den konklusjon at kortsiktig kommunikasjon med hunder har en gunstig effekt på tilstanden til den menneskelige organismen.

For eksempel synker nivået av stresshormonet kortisol hos mennesker på bare 5-20 minutter i selskap med en hund. Forskerne rapporterte også om en økning i nivået av oksytocin, et hormon som fremmer godt humør. Dette bidrar til å forbedre immuniteten og helsen til nervesystemet. Dessuten skjer det samme med kjæledyr.

Hundeeierskap er også assosiert med forbedret hjertehelse, økt fysisk aktivitet og bedre mentalt velvære: et kjæledyr gir selskap og en kilde til stabilitet i livet, og får eierne til å føle seg elsket.

Forfatterne av denne studien planlegger å gjøre ytterligere studier i fremtiden for å bevise sine konklusjoner i større utvalg.

Hunder kan også føle når eierne deres går gjennom en tøff tid og også blir stresset. Svenske forskere kom til denne konklusjonen etter å ha studert 58 personer som eide Border Collies eller Shetland Sheepdogs.

Forskerne undersøkte hår fra mennesker og deres hunder ved å sjekke nivåene av hormonet kortisol, som frigjøres i blodet som svar på stress og absorberes av hårsekkene.

Lina Roth og teamet hennes ved Linköpings universitet fant en synkronisering i kortisolnivåene til mennesker og deres hunder, både om vinteren og sommeren. Spesialister kan ikke forklare årsaken. De antyder at det er i forholdet som dannes mellom en person og hans beste venn.

Hunder "blir infisert" av eierens stress, fordi han spiller en stor rolle i deres liv. Folk kan redusere stresset til kjæledyrene sine ved å leke mer med dem, råder forskere.

Foto av cottonbro studio: https://www.pexels.com/photo/man-in-white-long-sleeves-holding-dog-s-face-5961946/

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -