13.7 C
Brussel
Torsdag juni 20, 2024
EuropaEuropavalg 2024: 15 ekstra seter fordelt på 12 land | Nyheter

Europavalg 2024: 15 ekstra seter fordelt på 12 land | Nyheter

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Det europeiske råds forslag var basert på parlamentets rapport fra juni 2023, som startet prosessen og ble foranlediget av demografiske endringer i EU siden valget i 2019. Ytterligere plasser vil bli fordelt som følger:

 • Belgia +1 [22]
 • Danmark +1 [15]
 • Irland +1 [14]
 • Spania +2 [61]
 • Frankrike +2 [81]
 • Latvia +1 [9]
 • Nederland +2 [31]
 • Østerrike +1 [20]
 • Polen +1 [53]
 • Finland +1 [15]
 • Slovenia +1 [9]
 • Slovakia +1 [15]

Parlamentet godkjente lovvedtaket med 515 stemmer for, 74 mot og 44 avholdende. Det kommende valget (6.-9. juni 2024) vil finne sted med det nye antallet seter i Stortinget.

Under debatten som gikk forut for avstemningen, kritiserte MEP-er Det europeiske råds forsøk på å påvirke parlamentet i dets budsjettfunksjoner, og gjentok parlamentets uavhengighet. Medordførerne beklaget at Det europeiske råd ikke umiddelbart informerte parlamentet om at det hadde til hensikt å avvike fra det opprinnelige forslaget, både når det gjelder samlede seter og om bestemmelsene for en pan-europeisk valgkrets. Du kan se et opptak av debatten her..

Bakgrunn

Stortingets sammensetning vurderes før hvert valg, i tråd med prinsippene fastsatt i traktatene (dvs. maksimalt 750 MEP-er pluss presidenten, ikke mindre enn 6 og ikke mer enn 96 seter for ethvert EU-land, og "degressiv proporsjonalitet”-prinsippet), og basert på de nyeste befolkningstallene.

Kilde lenke

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -