3.9 C
Brussel
Onsdag desember 6, 2023
Human RightsMyanmar: 'Umenneskelighet i sin sjofeleste form' fortsetter, advarer Türk

Myanmar: 'Umenneskelighet i sin sjofeleste form' fortsetter, advarer Türk

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

"Hver dag utholder folket i Myanmar grufulle angrep, åpenbare menneskerettighetsbrudd og raseringen av deres levebrød og håp," sa Volker Türk, FNs høykommissær for menneskerettigheter.

Han orienterte om Human Rights Council – FNs primære organ for beskyttelse og fremme av rettigheter globalt, inkludert funn siden juli-rapporten hans ble utstedt.

Juntas hensynsløse undertrykkelse

Mr. Türk understreket militærets åpenbare ignorering av grunnleggende prinsipper for menneskeheten så vel som Sikkerhetsrådetsitt gjentatte krav om umiddelbar opphør av fiendtlighetene og uhindret humanitær tilgang.

"Vi står her overfor et system med hensynsløs undertrykkelse designet for å tvinge og underkue dets folk og å erodere et samfunn slik at militærets rovinteresser blir bevart," sa han.

"Sansløse militære angrep forverrer menneskerettighetskrisen med sammenkoblede humanitære, politiske og økonomiske konsekvenser, og pålegger folket i Myanmar en uutholdelig toll."

Muntende fri presse

Han ga også uttrykk for bekymring over militærets nektelse av humanitær tilgang til de som ble rammet av syklonen Mocha i mai, spesielt i delstaten Rakhine, der enker fra Rohingya-kvinner skal ha blitt tvunget til å tigge om mat.

Militæret truet også med rettslige skritt mot alle som rapporterte et annet dødstall fra den massive katastrofen til juntaens offisielle tall på 116 dødsfall.

I denne sammenhengen ble en fotojournalist dømt til 20 års fengsel av et militær for å ha dekket situasjonen etter syklonen i Rakhine, den største dommen som er avsagt til en journalist siden kuppet i 2021.

Stolt på utenlandske kilder

Mr. Türk pekte på tre spesifikke militære taktikker brukt mot sivile: luftangrep, massedrap og brenning av landsbyer.

Mellom april 2022 og mai 2023 gjennomførte militæret 687 luftangrep, mer enn det dobbelte av antallet de foregående 14 månedene.

Rapporten bekreftet data som bekrefter at den økte bruken av luftmakt, sammen med tunge våpen, militær maskinvare og flydrivstoff, «bare kan kjøpes fra utenlandske kilder», sa rettighetssjefen.

"Umenneskelighet i sin sjofeleste form"

Mr. Türk rapporterte videre at bakkeoperasjoner resulterte i 22 dokumenterte massedrap – som involverte drap på ti eller flere individer. Vitner beskrev soldater som brukte forferdelige metoder for å påføre sivile smerte, inkludert brenning levende, halshugging, partering, voldtekt og mer.

"Dette er umenneskelighet i sin mest avskyelige form," sa høykommissæren, og uttalte at hele landsbyer ble satt i brann, noe som førte til ødeleggelse av over 75,000 XNUMX strukturer, drev forflytning og økende humanitære behov.

Sivilt styre har forsvunnet

"Sivil rettsstat i Myanmar har forsvunnet, og militæret har bevisst erodert grunnlaget for styring og rettferdighet i landet," sa Türk og oppfordret Sikkerhetsrådet til å henvise situasjonen til Internasjonale straffedomstolen (ICC).

I følge troverdige kilder er 24,836 19,264 personer arrestert, 150 XNUMX er fortsatt varetektsfengslet, og XNUMX er dømt til døden av militærkontrollerte domstoler som mangler uavhengighet eller overholdelse av rettferdig prosess eller rettferdig rettergang.

Kilde lenke

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -