1.4 C
Brussel
Torsdag november 30, 2023
EuropaSpania tildeler bahá'í-troen neste nivå av religiøs anerkjennelse

Spania tildeler bahá'í-troen neste nivå av religiøs anerkjennelse

I en historisk prosess for den spanske offentlige administrasjonen gir Spanias regjering Bahá'í-fellesskapet dypt forankret status, og setter dermed i kraft for første gang mekanismene og prosedyrene som regulerer erklæringen om beryktede røtter til religiøse kirkesamfunn på spansk territorium.

Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil - kl The European Times Nyheter - Mest i de bakre linjene. Rapportering om bedrifts-, sosiale og statlige etiske spørsmål i Europa og internasjonalt, med vekt på grunnleggende rettigheter. Gir også stemme til de som ikke blir lyttet til av de generelle mediene.

I en historisk prosess for den spanske offentlige administrasjonen gir Spanias regjering Bahá'í-fellesskapet dypt forankret status, og setter dermed i kraft for første gang mekanismene og prosedyrene som regulerer erklæringen om beryktede røtter til religiøse kirkesamfunn på spansk territorium.

Madrid, 26. september 2023- Etter 76 år med utvikling som en integrert del av det spanske samfunnet, har Bahá'í-samfunnet blitt offisielt anerkjent av regjeringen som et fellesskap som er dypt forankret i landet. Rapporten fra den rådgivende kommisjonen for religionsfrihet var enstemmig positiv, og markerte et skritt fremover i anerkjennelsen av minoriteters rettigheter og religiøst mangfold i Spania.

Bahá'í-samfunnet i Spania med Mercedes Murillo og presidentdepartementet.

Bahá'í, dypt forankret i Spania fra 1947

Siden dannelsen av den første gruppen av troende i Spania i 1947, har den Bahá'í-samfunnet har arbeidet for å implementere sitt grunnleggende prinsipp, som er menneskehetens enhet, i det spanske samfunnet gjennom initiativer og prosesser for utdanning, institusjonell utvikling og sosial handling, prosesser som denne uken har ført til dets offisielle anerkjennelse som et fellesskap dypt forankret i land, publisert i BOE nr. 230-Sec.III (den spanske statens offisielle bulletin eller Gazette).

Denne anerkjennelsen, basert på bestemmelsene i kongelig resolusjon 593/2015, er gjort etter analysen av rapporten sendt til General Subdirectorate of Religious Freedom, som støtter de fem grunnleggende kriteriene, blant annet "tilstedeværelsen og aktiv deltakelse i det spanske samfunnet".

Jobber med samfunnet

I denne forbindelse fremhever erklæringen som er dypt forankret i bahá'íen utstedt av departementet for presidentskapet "aktiviteten den utfører i samfunnet innen ikke-formell utdanning, forsvaret av menneskerettighetene, spesielt av religionsfriheten og for de som er forfulgt på grunn av sin bahá'í-status, likestilling mellom menn og kvinner, som er en del av prinsippene for bahá'í-troen uttrykt av dens grunnlegger". I tillegg viser lovbestemmelsen til «aktivitet på det akademiske og juridiske området, samt deltakelse i fora og interreligiøs dialogrundebord".

Bahá'í offisiell anerkjennelse fra den spanske regjeringen
Spania tildeler neste nivå av religiøs anerkjennelse til Bahá'í-troen 3

I tillegg til den sosiale rollen til dette fellesskapet, anerkjenner ministerordenen med beryktet forankring (eller dypt forankret) oppfyllelsen av en rekke grunnleggende krav: Bahá'í-troen har vært registrert i landet i 55 år, med 108 registrerte enheter og 17 steder for tilbedelse oppført i 15 autonome samfunn og autonome byer. Det understrekes at dette fellesskapet "har en struktur som spenner fra nasjonalforsamlingen til de lokale forsamlingene, med vedtektene som definerer hvordan dens juridiske representanter velges, minimum antall medlemmer for å danne et lokalsamfunn og koordineringsreglene innenfor strukturen som garanterer kontinuitet og ansvar innenfor det.".

Et skritt videre mot likebehandling

"Med publiseringen av denne resolusjonen går Spania og dets administrasjon videre i prosessen med å utjevne rettighetene til minoriteter,” sa Patricia Daemi, et medlem av Bahá'í-fellesskapets juridiske team. "Bahá'í-troen blir det åttende kirkesamfunnet som får denne anerkjennelsen i vårt land, men i dette tilfellet, og for første gang, kongelig resolusjon 593/2015 som regulerer de objektive kriteriene for de dypt forankrede erklæring om religiøse kirkesamfunn på spansk territorium blir implementert,” understreker Daemi.

Et annet element å fremheve er den enstemmige positive rapporten utstedt av den rådgivende kommisjonen for religionsfrihet, sammensatt av eksperter, representanter for regjeringen og religiøse ledere av kirkesamfunn med beryktede røtter, ettersom det representerer et skritt fremover i etableringen av likeverdige relasjoner innenfor konteksten av religiøst mangfold i Spania.

Gyldigheten av bahá'í-religiøse ekteskap

Har status som "dypt rotfestet” tillater automatisk religiøse samfunn å gi sivil gyldighet til ekteskap feiret under deres tilbedelse, en fast plass i den rådgivende kommisjonen for religionsfrihet i departementet for formannskapet og den formelle kapasiteten til å etablere en bilateral forhandlingsprosess med regjeringen.

"Vi forstår at vår rolle, som for enhver religion, må være å bygge et mer sammenhengende, rettferdig og velstående samfunn, ved å dra nytte av styrken til åndelige prinsipper som kjærlighet og erkjennelsen av at menneskeheten er én familie,” forklarer Virginia Pedreño, generalsekretær for Bahá'í-styret. "Av denne grunn er anerkjennelsen av den velkjente forankringen ikke bare et mål oppnådd, men også en impuls og en motivasjon til å fortsette å bidra til samfunnsutviklingen".

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -