8.2 C
Brussel
Fredag ​​desember 8, 2023
AfrikaAlp Services bak en omfattende fordømmelseskampanje i Frankrike og Belgia,...

Alp Services bak en enorm fordømmelseskampanje i Frankrike og Belgia, skyggen av De forente arabiske emirater

Yannick Ferruzca
Yannick Ferruzca
Journalist, sosiolog, skole- og FLE-lærer - Ulike erfaringer i flere land

I mars i fjor dukket det opp en artikkel med tittelen "The dirty secrets of a Smear campaign" i det velkjente amerikanske mediet The New Yorker, som ga litt mer innsikt i Abu Dhabis helhetlige strategi for å eliminere fiendene. I den avslører David D. Kirkpatrick hvordan et sveitsisk selskap, Alp Services, drevet av den berømte Mario Brero, som er godt kjent i Genève, jobbet for Mohamed Ben Zayed for å skade Qatar og alle andre som angrep Emiratene. Blant de ideologiske verktøyene som ble brukt for å gjøre dette, var spredning av falske nyheter og forutinntatte ideer designet for å skade Doha: spesielt anklage Qatar for å støtte radikal islam, og spesielt det muslimske brorskapet, som med støtte fra det lille Emiratet er søker å få fotfeste i hele Europa.

I flere år nå har det vært ført en påvirkningskrig mellom Qatar, Emiratene og Saudi-Arabia på det gamle kontinentet. Frankrike er et hovedmål: sekskanten er en privilegert politisk, økonomisk, militær og energipartner. Innflytelse utøves gjennom media. For eksempel, med støtte fra Alp Services, har Mohamed Ben Zayed i årevis gjort alt som står i hans makt for å påvirke avisene og forsvare hans politiske agenda i franske redaksjonelle spalter. Falske beretninger, skjeve journalister, tilsmusset media, hundrevis av artikler har blitt publisert for å forsvare en visjon, Abu Dhabis visjon om Midtøsten og fremfor alt mot Qatar, dens viktigste konkurrent om rikdom.

Ifølge det amerikanske mediet The New Yorker er nettstedet Africa Intelligence et perfekt eksempel. Det var faktisk i tjeneste for Alp Services. I tillegg til spionasjen, sporingen og innbruddene satt opp av selskapet, var distribusjon av falsk informasjon i bekvemmelighetsmedier en del av avtalen. Brero skulle publisere rundt hundre artikler i året i media til fordel for Emiratene. Men utover Africa Intelligence ble andre nettsteder målrettet: for eksempel opprettholdt en viss Tany Klein en falsk konto på Mediapart og publiserte artikler på denne måten. Africa Intelligence beskriver seg selv på sin nettside som "kontinentets dagsavis". Siden er en del av Indigo-gruppen, akkurat som La Lettre A og Intelligence online. Alle hendelsene finner sted i 2019, det samme er denne operasjonen: Gulf-krisen er i full gang i 2019, og setter Saudi-Arabia og Emiratene opp mot Qatar.

Alp Services produserte til slutt en fil som inneholdt flere lister over franske og belgiske statsborgere som, ifølge dem, var kjent for å jobbe for Qatar eller for å være medlemmer av det muslimske brorskapet, eller i alle fall for å være brennende motstandere av Emirati-konføderasjonen. I begynnelsen av juli publiserte et stort europeisk konsortium (European Investigative Collaboration) flere artikler som forklarte hvordan Mario Bréros operasjon virket: 160 belgiere hadde blitt "overlevert til Emiratis hemmelige tjenester". Blant dem var forskere (Michaël Privot, Sébastien Boussois), representanter for foreninger (Fatimah Zibouh), og til og med ministre, som den belgiske grønne ministeren Zakia Kattabi, som ikke bare ble anklaget for å være nær Det muslimske brorskapet og Qatar, men også fordømt som sjiamuslim! Mange av dem har inngitt klager på bakvaskelse og krenkelse av privatlivet. For øyeblikket er alt søkelyset rettet mot Mario Brero og Alp Services, men metodene er ikke særlig elegante og spores allerede tilbake til Al Ariaf-senteret, som angivelig brukes som dekke av emiratiske myndigheter og spesielt en visse 'Matar', Emirati-agenten med ansvar for å styre Alp Services' operasjoner i Europa.

Det er snakk om at nesten 160 personer i Belgia blir arkivert, men 200 i Frankrike og ikke mindre enn 1,000 mennesker i alt i Europa anses å være fiender av Abu Dhabi.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -