1.4 C
Brussel
Torsdag november 30, 2023
MiljøBiologisk mangfold inviterer seg inn i barne- og ungdomsskoleklasser

Biologisk mangfold inviterer seg inn i barne- og ungdomsskoleklasser

Planet Biodiversity er en gratis pedagogisk plattform i Belgia for lærere og arrangører, som tilbyr praktiske, morsomme verktøy for å informere og øke bevisstheten blant barn og unge.

Denne morgenen, Zakia Khattabi deltok i aktivitetene som ble tilbudt elever i en teknisk videregående sjette klasse i Leonardo da Vinci Athenaeum i Anderlecht. På programmet: leksjon om temaet jordbruk og et strengespill for bedre å forstå viktigheten av jordsmonn.

En erfaring som fikk statsråden til å erklære: » Tap av biologisk mangfold påvirker oss alle. Det er derfor vi må handle. Den gode nyheten er at hver enkelt av oss kan bidra til bevaring av natur og økosystemer, selv i våre matvaner. Dette er også budskapet til Planète Biodiversité. Lanseringen av denne utdanningsplattformen i grunnskolen og videregående skole gir meg håp. Den lar unge mennesker oppdage, takket være enkle tips, hvordan vi kan beskytte vårt biologiske mangfold. I morgen deltar statsråden på presentasjonssesjonen som holdes ved barneskolen, Pacheco Basisschool.

Hvem er Planet Biodiversity for?

Denne gratis nettsiden gir lærere og tilretteleggere pedagogisk innhold praktisk og morsomt å øke elevenes bevissthet om spørsmål om biologisk mangfold, frainformasjon vitenskapelig godkjent. Alt med en timing designet for å samsvare med leksjonsperiodene og et praktisk dashbord for å sikre personlig oppfølging av timen. Disse verktøyene er beregnet på studenter av 3. primærsyklus (10-12 år) og 3. sekundær syklus (16-18 år).

Hvorfor denne pedagogiske plattformen?

Originaliteten til Planète Biodiversité er å tilby morsomme aktiviteter som tillater det integrere biologisk mangfold i ulike kursfag. Dermed beregner vi overflaten til avskoging ved å gjøre matematikk, eller vi følger ruten til maten som utgjør en spaghetti Bolognese under nederlandsk leksjoner.

Målet er å synliggjøre hvordan våre modeller av forbruk påvirke naturen, noen ganger tusenvis av kilometer hjemmefra.

En quiz med spørsmål om hverdagen lar deg også oppdagetotemdyr tilsvarende hennes forbruksprofil og dermed få et inntrykk av at vi har en innvirkning på biologisk mangfold.

Fokus på mat

Denne første modulen tar for seg mat og diskuterer temaer Lhusdyr, oppdrettssystemer, ultrabearbeidet mat og sjømat. Andre er allerede planlagt.

Intensivt landbruk og dyrehold, industrielle prosesser, ultrabearbeidet mat og overfiske tynger naturen. Fra opprinnelsen til maten til produksjonsmetoden, gjennom behandlingen og pakkingen, kan alle disse trinnene ha skadelige konsekvenser for biologisk mangfold og … på mennesker. Siden vi er avhengige av natur og mat for helsen vår, er det avgjørende at våre dyrkings- og avlsmetoder er forsvarlige. Tilstanden for biologisk mangfold er også vår helserapport!

Hvem er promotørene av Planète Biodiversité?

Denne prestasjonen av FPS helse, matkjedesikkerhet og miljø ble gjennomført i nært samarbeid med WWF-Belgia Og GoodPlanetBelgia. "For dette prosjektet har vi samlet ekspertisen vår for å utvikle morsomme pedagogiske verktøy som lar elevene forstå på en veldig konkret måte virkningen av deres daglige matvaner på biologisk mangfold. Vi har også sørget for å gi lærerne et populært vitenskapelig sammendrag for å bedre tilpasse disse komplekse fagene og overføre dem enkelt til elevene, uansett emne. »

Museum of Natural Sciences of Belgium og UC Louvain bidro også til dette initiativet.

Mer informasjon om https://planetebiodiversite.be/

A pakningsvedlegget og en plakat finnes også. Du kan konsultere video trailer så vel som hans tekstet versjon.

Opprinnelig publisert på Almouwatin. Med

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -