1.5 C
Brussel
Torsdag desember 7, 2023
AfrikaBryt stillheten om forfulgte kristne

Bryt stillheten om forfulgte kristne

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Forfulgte kristne – MEP Bert-Jan Ruissen holdt en konferanse og utstilling i Europaparlamentet 18. september for å øke bevisstheten om forfølgelse av kristne over hele verden. Han understreket behovet for at EU tar sterkere grep mot brudd på religionsfriheten, spesielt i Afrika, hvor tusenvis av liv går tapt på grunn av denne stillheten. Utstillingen viste opprivende bilder av Kristen forfølgelse, og van Ruissen understreket at EU må opprettholde sin moralske plikt til å beskytte religionsfriheten effektivt. Andre foredragsholdere fremhevet viktigheten av internasjonalt engasjement for å ta opp dette problemet og fremme grunnleggende friheter for alle.

Artikkel publisert av Willy Fautre og Newsdesk.

Forfulgte kristne

En konferanse og en utstilling holdt av MEP Bert-Jan Ruissen i Europaparlamentet fordømmer stillheten og straffriheten rundt lidelsene til kristne over hele verden

Forfulgte kristne - Konferanse i Europaparlamentet om forfølgelse av kristne i Afrika sør for Sahara (Kreditt: MEP Bert-Jan Ruissen)
Konferanse i Europaparlamentet om forfølgelse av kristne i Afrika sør for Sahara (Kreditt: MEP Bert-Jan Ruissen)

EU må ta sterkere grep mot de åpenbare bruddene på religionsfriheten, som stort sett rammer kristne over hele verden. Denne stillheten koster tusenvis av liv hvert år, spesielt i Afrika. Denne dødelige stillheten må brytes, MEP Bert-Jan Ruissen tok til orde mandag 18. september på en konferanse og åpning av en utstilling i Europaparlamentet.

Forfulgte kristne - Utstilling i Europaparlamentet om forfølgelse av kristne i Afrika sør for Sahara (Kreditt: MEP Bert-Jan Ruissen)
Utstilling i Europaparlamentet om forfølgelse av kristne i Afrika sør for Sahara (Kreditt: MEP Bert-Jan Ruissen)
Bert Jan Ruisen arrangement 03 Bryt stillheten om forfulgte kristne
MEP Bert-Jan Ruisen

Arrangementet deltok av over hundre mennesker ble fulgt av besøket av en utstilling i hjertet av byen Europaparlamentet, organisert sammen med Åpne Dører og SDOK (Stiftelsen for Undergrunnskirken). Den viste sjokkerende bilder av ofre for kristenforfølgelse: Blant annet pryder et bilde av en kinesisk troende som ble hengt av politiet med bena fra en horisontal stolpe, nå hjertet av Europaparlamentet.

Bert-Jan Ruissen:

«Religionsfrihet er en universell menneskerettighet. EU hevder å være et verdifellesskap, men er nå altfor ofte taus om alvorlige brudd. De tusenvis av ofre og familier må kunne stole på EU-handlinger. Som en økonomisk maktblokk må vi holde alle land ansvarlige for at alle troende står fritt til å utøve sin religion.»

Ruissen påpekte at for 10 år siden nå vedtok EU direktiver for å beskytte religionsfriheten.

«Disse direktivene er for mye på papiret og for lite i praksis. EU har en moralsk plikt til å beskytte denne friheten på en troverdig måte.»

Anastasia Hartman, advokatfullmektig ved Open Doors i Brussel:

«Som vi ønsker å styrke kristne sør for Sahara, ønsker vi også at de skal bli en del av en løsning på den komplekse regionale krisen. Å håndheve trosfrihet bør stå høyt på agendaen, for når både kristne og ikke-kristne ser sine grunnleggende friheter beskyttet, kan de bli en velsignelse for hele samfunnet.»

Bonus for å drepe en pastor

Den nigerianske studenten Ishaku Dawa fortalte om grusomhetene til den islamistiske terrororganisasjonen Boko Haram: «I min region er 30 pastorer allerede drept. Pastorer er fredløse: en pastors død gir en dusør på tilsvarende 2,500 euro. Et offer jeg kjente personlig, sa VU Amsterdam-studenten. "Tenk på de kidnappede skolejentene i 2014: de ble målrettet fordi de kom fra en kristen skole."

Taler også på konferansen Illia Djadi, Open Doors' senioranalytiker om trosfrihet i Afrika sør for Sahara. Han etterlyste mer internasjonalt engasjement. 

Jelle Creemers, direktør for Institutt for studier av religions- eller trosfrihet ved Det Evangeliske Teologiske Fakultet (ETF) Leuven, sa,

«En EU-politikk som fremmer religionsfrihet handler ikke bare om individuelle friheter, men bidrar også til å bekjempe urettferdighet, støtter aktivt truede samfunn og er et grunnlag som mennesker kan blomstre på. Jeg håper denne utstillingen bidrar til å minne oss om behovet og viktigheten av dette engasjementet.»

Bert Jan Ruisen arrangement 04 Bryt stillheten om forfulgte kristne
Bryt stillheten om forfulgte kristne 5

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -