-1.5 C
Brussel
Fredag ​​desember 1, 2023
Human Rights«Du kan ikke engang møte dine egne foreldre», sier et nettmobbeoffer til Human Rights...

«Du kan ikke engang møte dine egne foreldre», sier et nettmobbeoffer til Human Rights Council

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

I følge funn fra FNs barnefond (UNICEF), opplever 130 millioner studenter over hele verden mobbing, som har blitt forverret av spredningen av digitale teknologier. UNICEF anslår at én av tre elever fra 13 til 15 år er et offer. 

Selvmordsrisiko

Rådet hørte hjertelig vitnesbyrd fra 15 år gamle Santa Rose Mary, en barneadvokat fra Uganda, som sa at når ens personlige opplysninger eller intime bilder har blitt delt på nettet, "du kan ikke engang møte samfunnet der du bor, du kan ikke engang møte dine egne foreldre". 

Hun advarte om at slike situasjoner kan få et barn til å ta sitt eget liv når de "har den følelsen av å ikke være nødvendig i samfunnet".

FNs visemenneskerettighetssjef Nada Al-Nashif bemerket at ifølge komiteen for avskaffelse av alle former for diskriminering av kvinner (CEDAW), Nettmobbing rammer jenter nesten dobbelt så mye som gutter

Vidtrekkende effekter

Al-Nashif siterte forskning fra FNs Verdens helseorganisasjon (HVEM), som viser at barn som er utsatt for mobbing har større sannsynlighet for å hoppe over skolen, prestere dårligere på tester og kan lide av søvnløshet og psykosomatisk smerte. 

Noen studier viser også "vidtrekkende effekter som strekker seg inn i voksen alder", som høy forekomst av depresjon og arbeidsledighet, sa hun.

Få det riktig

Al-Nashif fortalte rådet at det "komplekse" temaet nettmobbing ligger i skjæringspunktet mellom menneskerettigheter, digitale og politiske spørsmål.

"For å få dette riktig, må vi ta i bruk en helhetlig tilnærming og adressere de grunnleggende årsakene," sa hun og understreket at "sentralt i dette er stemmen til barna selv".

Hun understreket også "sentraliteten og makten til selskaper på nettområdet", og insisterte på teknologiselskapers ansvar for å tilby tilpassede personvernverktøy og følge retningslinjer for innholdsmoderering "i tråd med internasjonale menneskerettighetsstandarder". 

15 millioner angrep: Facebook og Instagram

En representant for Meta, sikkerhetspolitisk direktør Deepali Liberhan, deltok i diskusjonen og snakket om omfanget av problemet.

Hun sa at bare i tredje kvartal av 2023 hadde rundt 15 millioner deler av innhold blitt oppdaget på Metas plattformer Facebook og Instagram som utgjorde mobbing og trakassering; de fleste ble proaktivt fjernet av Meta før de ble rapportert, sa hun. 

Liberhan fremhevet selskapets retningslinjer for innholdsmoderering og måtene Meta håndhevet dem på på sine plattformer, samarbeidet med eksperter for å informere om handlingen det tar, og inkorporerte anti-mobbeverktøy i brukeropplevelsen.

Skolevold og mobbing, inkludert nettmobbing, er utbredt og rammer et betydelig antall barn og unge.

Kollektivt ansvar 

Ved avslutningen av sesjonen, paneldeltaker Philip Jaffé, medlem av Utvalg for barnets rettigheter, understreket det "kollektive" ansvaret for sikkerheten til barna våre.

«Vi må gjøre barn mer bevisste på rettighetene deres og gjøre stater og andre deler av samfunnet mer bevisste på deres forpliktelser til å beskytte [dem],» insisterte han.

Kilde lenke

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -