1.4 C
Brussel
Onsdag, november 29, 2023
Vitenskap og teknologiArkeologiEn kjent arkeolog med oppsiktsvekkende nyheter: Vi er i ferd med å oppdage...

En kjent arkeolog med oppsiktsvekkende nyheter: Vi er i ferd med å oppdage den felles graven til Kleopatra og Mark Antony

Gaston de Persigny
Gaston de Persigny
Gaston de Persigny - Reporter kl The European Times Nyheter

Arkeologer har kunngjort at de er svært nær å oppdage stedet hvor den siste herskeren av Egypt, Kleopatra, og hennes elsker, den romerske generalen Mark Antony, ble gravlagt, etter all sannsynlighet sammen.

Forskere mener de har funnet det nøyaktige stedet hvor noen av de mest innflytelsesrike personene i menneskets historie er begravet.

Den mystiske graven til Cleopatra og Mark Antony vil endelig bli oppdaget. Den ligger i området Taposiris Magna, omtrent 30 km fra Alexandria, sa den kjente egyptiske arkeologen Zahi Hawass (bildet).

  «Jeg forventer veldig snart å komme over graven deres der de begge ble lagt til hvile. Vi er på rett vei, og vi vet nøyaktig hvor vi må grave for å finne det, forsikret Hawass, som er Egypts tidligere turistminister.

Cleopatra og Mark Antony begår selvmord i 30 f.Kr. På den tiden var herskeren av Egypt, den siste regjerende representanten for det ptolemaiske dynastiet, 39 år gammel, og Mark Antony var 53 år gammel, bemerker 20minutos.

Tilbake i februar 2013 kunngjorde forskere at de hadde funnet beinene til Cleopatras myrdede søster, Arsinoe IV, i Tyrkia. Restene ble oppdaget allerede i 1985 i et ødelagt tempel i den antikke greske byen Efesos (dagens vestlige Tyrkia). Arkeologen som hevder å ha oppdaget beinene har store forhåpninger om nye rettsmedisinske teknikker for å definitivt identifisere funnet.

Ved første øyekast ser det ut til at restene tilhører den som ble drept for mer enn 2,000 år siden etter ordre fra dronning Arsinoe. Men motstandere av dette synet mener at en DNA-test ikke kan bekrefte hvem sine bein de er fordi de har blitt behandlet for mange ganger. Forskerne fra det østerrikske vitenskapsakademiet som gjorde oppdagelsen er imidlertid overbevist om at levningene tilhører den klassiske epoken til den egyptiske kongefamilien.

Prinsesse Arsinoe antas å være Cleopatras yngre halvsøster. Faren deres antas å være Ptolemaios XII Auletus, men det er ikke kjent om de to var fra samme mor.

Det er kjent at de to ikke elsket hverandre. Etter Cæsars drap, overbeviser Cleopatra kjæresten Mark Antony om å drepe Arsinoe, ettersom hun ser en rival hos henne i kampen om makten.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -