-0.1 C
Brussel
Fredag ​​desember 1, 2023
internasjonaltEt hav under overflaten av månen Europa er kilden...

Et hav under overflaten av månen Europa er kilden til karbondioksid

Gaston de Persigny
Gaston de Persigny
Gaston de Persigny - Reporter kl The European Times Nyheter

Astronomer som analyserer data fra James Webb-teleskopet har identifisert karbondioksid i et bestemt område på den iskalde overflaten til Jupiters måne Europa, rapporterte AFP og pressetjenesten til European Space Agency (ESA).

Karbondioksidet kommer fra et hav under Europas overflate, ikke brakt til denne månen av meteoritter eller andre eksterne gjenstander. Oppdagelsen gir næring til håp om at dette skjulte vannet inneholder liv.

Forskere er overbevist om at et stort hav av saltvann ligger flere titalls kilometer under Europas iskalde overflate, noe som gjør Jupiters måne til en ideell kandidat for utenomjordisk liv i solsystemet. Karbondioksid, som sammen med vann er en grunnleggende komponent i livet, har allerede blitt oppdaget på Europa, men forskerne kunne ikke fastslå opprinnelsen.

Til dette formålet brukte to amerikanske forskerteam data fra James Webb-teleskopet og publiserte resultatene av analysen deres i tidsskriftet Nature. De største mengdene karbondioksid finnes i et område som er 1,800 kilometer bredt kjent som Tara-regionen.

Den første studien brukte informasjon fra James Webb for å finne ut om karbondioksidet kunne komme fra en kilde utenfor Europa, for eksempel en meteoritt. Konklusjonen er at karbonet kom fra en intern kilde, muligens Europas indre hav, sier Samantha Trumbo, en planetforsker ved Cornell University og hovedforfatter av studien, til AFP.

Den andre studien konkluderte også med at karbonet kom fra Europa, en av Jupiters tre iskalde måner.

Illustrasjonsfoto av Joonas kääriäinen: https://www.pexels.com/photo/clouds-under-full-moon-239107/

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -