1.4 C
Brussel
Torsdag november 30, 2023
EuropaUttalelse fra talsperson for presidenten for Det europeiske råd Charles Michel om...

Uttalelse fra talsperson for presidenten for Det europeiske råd Charles Michel om normalisering av Armenia-Aserbajdsjan

Armenia sier det har telt 42,500 XNUMX flyktninger fra Nagorno-Karabakh, mens Europarådet arbeider med normalisering av Armenia-Aserbajdsjan.

26 september 2023

I regi av president Michel var hans diplomatiske rådgivere Simon Mordue og Magdalena Grono vertskap for et møte mellom sekretær for Armenias sikkerhetsråd Armen Grigoryan og utenrikspolitisk rådgiver for presidenten i Aserbajdsjan Hikmet Hajiyev, med deltakelse av diplomatiske rådgivere for FR-president Macron og DE Kansler Scholz, Emmanuel Bonne og Jens Ploetner, samt EUs spesialrepresentant for Sør-Kaukasus og krisen i Georgia Toivo Klaar.

President Michel ble med deltakerne for en kort utveksling.

EU inviterte deltakerne til å utveksle synspunkter om den nåværende situasjonen på bakken og ulike anstrengelser rettet mot å møte de presserende behovene til lokalbefolkningen.

Den europeiske union følger nøye med på all denne utviklingen og har vært engasjert på høyeste nivå for å bidra til å lindre virkningen av fiendtligheter på sivile. EU gjentok i denne sammenheng sin holdning til Aserbajdsjans militæroperasjon forrige uke.

Hikmet Hajiyev skisserte Aserbajdsjans planer om å gi humanitær bistand og sikkerhet til lokalbefolkningen. EU understreket behovet for åpenhet og tilgang for internasjonale humanitære og menneskerettigheter skuespillere og for mer detaljer om Bakus visjon for Karabakh-armenernes fremtid i Aserbajdsjan. EU gir bistand til Karabakh-armenere.

Møtet åpnet også for intense utvekslinger mellom deltakerne om relevansen av et mulig møte mellom lederne innenfor rammen av det tredje EPC-toppmøtet planlagt til 5. oktober 2023 i Granada.
Deltakerne noterte seg den delte interessen til Armenia og Aserbajdsjan for å benytte seg av det mulige møtet i Granada for å fortsette normaliseringsarbeidet.

I denne forbindelse engasjerte Armen Grigoryan og Hikmet Hajiyev samtaler om mulige konkrete skritt for å fremme fredsprosessen Armenia-Aserbajdsjan i det kommende mulige møtet, for eksempel de med hensyn til grenseavgrensning, sikkerhet, tilkobling, humanitære spørsmål og den bredere freden. traktat.

Konkret handling og avgjørende kompromissløsninger er nødvendig på alle spor i normaliseringsprosessen.

EU mener at det mulige møtet i Granada bør brukes av både Jerevan og Baku til å gjenta offentlig deres forpliktelse til hverandres territorielle integritet og suverenitet i tråd med avtaler som tidligere ble inngått i Praha og Brussel.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -