1.6 C
Brussel
Torsdag november 30, 2023
EuropaOSSE, uavhengige og pluralistiske medier er en hjørnestein i demokrati og konflikt...

OSSE, uavhengige og pluralistiske medier er en hjørnestein i demokrati og konfliktforebygging

Uavhengige og pluralistiske medier er en hjørnestein i demokrati og konfliktforebygging» – OSSEs representant for mediefrihet

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Uavhengige og pluralistiske medier er en hjørnestein i demokrati og konfliktforebygging» – OSSEs representant for mediefrihet

WIEN 15. september 2023 – På den internasjonale demokratidagen, den OSSE Representant for medienes frihet, Teresa Ribeiro, understreker den gjensidig forsterkende karakteren av demokrati, rettsstaten og mediefrihet. "Å fremme og opprettholde demokratiske, motstandsdyktige og inkluderende samfunn krever en standhaftig forpliktelse til mediefrihet," sier Teresa Ribeiro.

I felleserklæringen fra 2023 om Mediefrihet og demokrati, Ribeiro, sammen med de andre globale innehaverne av ytringsfrihetsmandat, understreker medias sentrale rolle i å levere pålitelige nyheter og fremme informert offentlig diskurs. Dette i sin tur dyrker et velinformert og aktivt borgerskap. «Mediene fungerer som årvåkne vaktbikkjer, og holder makthaverne ansvarlige gjennom grundige undersøkelser og rapportering om saker av offentlig interesse. Ved å gjøre dette spiller de en integrert rolle i å styrke demokratiske prosesser og institusjoner, hevder Ribeiro.

«Omvendt undergraver en nedgang i mediefrihet både demokratiske garantier og beskyttelsen av menneskerettighetene. I løpet av det siste tiåret har vi unektelig vært vitne til denne sammenkoblingen, som har vært en medvirkende årsak til fremveksten av konflikter.» Årets internasjonale demokratidag, med fokus på konfliktforebygging, understreker det presserende behovet for å pleie menneskerettigheter og demokratiske verdier som et middel til å dempe og løse risikoen for konflikt.

"Tilgang til pålitelig, mangfoldig og offentlig informasjon er viktig til enhver tid. Ved å verifisere informasjon, styrke enkeltpersoner og fremme forsoning, tjener pluralistiske og uavhengige medier en grunnleggende rolle i å opprettholde demokratiske prinsipper og forebygge konflikter, sier Ribeiro. "De bevæpning av informasjon av autokratiske styrker for å spre hatytringer og propaganda, spesielt propaganda for krig, har ingen plass i demokratiet. Tvert imot er det nødvendig med uavhengige kvalitetsmedier for å motvirke de dypt urovekkende trendene med autoritarisme, ko-optering av offentlig makt og tilbakefall til menneskerettigheter.»

"På denne demokratidagen oppfordrer jeg alle stater til å fornye sin forpliktelse til å fremme et miljø som bidrar til mediefrihet, og anerkjenner det som en nøkkelpilar for både konfliktforebygging og den globale utviklingen av demokrati," sier Ribeiro.

OSSEs representant for mediefrihet observerer medieutviklingen i alle 57 OSSE-deltakerstater. Hun gir tidlig advarsel om brudd på ytringsfriheten og mediefriheten og fremmer full overholdelse av OSSEs mediefrihetsforpliktelser. Lær mer på www.osce.org/fom, Twitter: @OSCE_RFoM og på www.facebook.com/osce.rfom.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -