1.6 C
Brussel
Torsdag november 30, 2023
HelsePsykiatri og farmakokrazy, hvordan psykiske lidelsesdiagnoser er oppblåst

Psykiatri og farmakokrazy, hvordan psykiske lidelsesdiagnoser er oppblåst

Mental helse eller psykiatri/farmakrati? Debatten avslører farlig innflytelse

Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil - kl The European Times Nyheter - Mest i de bakre linjene. Rapportering om bedrifts-, sosiale og statlige etiske spørsmål i Europa og internasjonalt, med vekt på grunnleggende rettigheter. Gir også stemme til de som ikke blir lyttet til av de generelle mediene.

Mental helse eller psykiatri/farmakrati? Debatten avslører farlig innflytelse

Psykiatri – En fersk artikkel med tittelen "The shady business of mental illness: how the forbruk av psykotrope stoffer i USA har skutt i været (El turbio negocio de las enfermedades mentales: así se disparó el consumo de psicofármacos en EEUU)" utgitt i EL MUNDO av Daniel Arjona 1. september 2023, presenterer en kritikk av utviklingen av diagnostisering og behandling av psykiske sykdommer i USA i løpet av de siste tiårene, noe som ikke bare scientologene har gjort, men faktisk blir dette undersøkt og avslørt mer. og mer av journalister, leger, menneskerettighetsaktivister og til og med psykiatere; noen vil skylde det på Citizens Commission on Human Rights, for å ha våget å si sin munn veldig aggressivt (noen sier), men til og med en retten sa at deres ord og avsløringer er beskyttet av loven.

Uansett, tilbake til artikkelen trekker forfatteren frem den økende forskrivningen av psykotrope medisiner og stiller spørsmål ved forholdet mellom psykiatri og farmasøytiske selskaper (noen andre snakker om en blanding av psykiatri og farmakokrazy). Det følgende er en analyse av artikkelen, siterer relevante deler og gir begrunnelse.

Psykiatri og endringer i definisjonen av depresjon

Artikkelen starter med å bringe oppmerksomhet til et skifte i hvordan depresjon ble definert av American Psychiatric Association (APA) tilbake i 1980. Denne endringen muliggjorde diagnostisering av depresjon basert på symptomer observert over en to-ukers periode. Som et resultat var det en økning i identifiseringen av depresjon og en økning i forskrivningen av medisiner som Xanax. Forfatteren anser denne endringen som et punkt å analysere videre.

bok om psykiatri under påvirkning

Rollen til den diagnostiske og statistiske håndboken for psykiske lidelser (DSM)

Artikkelen understreker betydningen av Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM) for å kategorisere sykdommer og dens innflytelse på den økende bruken av psykofarmaka. Den nevner en bok med tittelen "Psykiatri under påvirkning” forfattet av Robert Whitaker og Lisa Cosgrove, som kritisk undersøker forholdet mellom psykiatri og farmasøytisk industri. Ifølge forfatteren utløste denne boken en debatt i det medisinske miljøet.

Diagnostisk inflasjon og medikalisering

Artikkelen argumenterer for at diagnostiske kriterier for psykiatriske sykdommer har blitt utvidet på måter som økte antallet diagnostiserte personer, noe som førte til økt medikalisering av psykologiske og emosjonelle problemer. Den peker også på at moderne psykiatri har en tendens til å fokusere mer på biologiske behandlinger enn på psykososiale og økonomiske faktorer.

Tilfellet av ADHD

Artikkelen diskuterer hvordan markedet for Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) ble bygget i USA, og bemerker at det ikke var en skapelse av den farmasøytiske industrien, men av organisert psykiatri. DSM-III og DSM-IV ga det diagnostiske rammeverket, og akademiske psykiatere bidro til flere ADHD-diagnoser og medisiner.

Kritikk av global medikalisering

Artikkelen presenterer ekspertuttalelser som stiller spørsmål ved det vitenskapelige grunnlaget for mange kategorier av psykiske lidelser og forholdet mellom disse og farmakologiske behandlinger. Det nevnes at kategoriseringen av emosjonelle kamper som psykiatriske lidelser er en epistemologisk problematisk prosess og at årsakene til disse tilstandene er mer komplekse enn enkle kjemiske ubalanser.

Perspektiver for endring

Artikkelen avsluttes med et forsiktig optimistisk perspektiv på muligheten for å utfordre og reformere systemet for diagnostikk og behandling av psykiske lidelser. Den nevner at selv med hindringene, viser yngre psykiatere en større åpenhet for å lytte til data som utfordrer den dominerende fortellingen.

I hovedsak bringer artikkelen til Daniel Arjona oppmerksomhet til problemstillinger og innvendinger angående sammenhengen mellom psykiatri, farmasøytiske selskaper og medikalisering av sykdom i USA (noe som allerede skjer i Europa i en bekymringsfull hastighet). Ved å presentere bevis og ekspertsynspunkter tilbyr forfatteren et tankevekkende standpunkt som reiser betydelige spørsmål om gjeldende psykiatriske metoder og deres innvirkning på samfunnet.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -