12.8 C
Brussel
Lørdag, mai 18, 2024
EuropaSvietlana Tsikhanouskaya til MEPs: Støtt hviterussernes europeiske ambisjoner | Nyheter

Svietlana Tsikhanouskaya til MEPs: Støtt hviterussernes europeiske ambisjoner | Nyheter

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Lederen for Hviterusslands demokratiske styrker Svietlana Tsikhanouskaya oppfordret MEP-er til å støtte Hviterusslands europeiske perspektiv og oppfordret parlamentet til å ta forholdet til det demokratiske Hviterussland til et nytt nivå. Hun foreslo signering av et memorandum før EP-valget i 2024 som grunnlaget for samarbeidet mellom Europaparlamentet og det demokratiske Hviterussland. "Hviterussere ønsker å høre at landet vårt ikke vil bli gitt til Putin som en trøstepris," sa hun.

Tsikhanouskaya sa at de ville trenge hjelp i kampen for å bringe demokrati til Hviterussland. Lukasjenka fortjener ikke plass i det internasjonale samfunnet, men en billett til den internasjonale domstolen i Haag, sa hun. Neste år bør hviterussiske demokratiske styrker begynne å utstede sine egne pass som vil bekrefte hviterussisk statsborgerskap, kunngjorde fru Tsikhanouskaya, som vil tjene som et reisedokument for eksil-hviterussere. ,.Snart vil hun be EUs regjeringer om å anerkjenne dette nye reisedokumentet.

Du kan se talen hennes igjen her.. (13.09.2023)

EP-president Metsola sa: «Befolkningen i Hviterussland må kunne leve i frihet. Fri fra autokrati. Fri fra undertrykkelse. Det er det de vil. Det er det de valgte. Det er det de fortjener. Vi vil fortsette å støtte hviterussiske demokratiske krefter og spille en aktiv rolle i å forme EUs svar på den pågående politiske krisen i Hviterussland. Det er avgjørende at vi ytterligere utvider EUs sanksjoner mot regimet og ikke mister av syne hva de har gjort.»

Pris til EP-president Metsola

Under et bilateralt møte mottok EP-president Roberta Metsola "Korset for godt naboskap", tildelt fremragende personer som har hjulpet hviterussernes sak betydelig, fra Tsikhanouskaya

MEP-medlemmer er bekymret over situasjonen i Hviterussland

Onsdag vedtok parlamentet også en ny rapport om EUs forhold til Hviterussland, som støtter landets demokratiske politiske partier i deres erklæringer om hviterussernes europeiske ambisjoner. MEP-er oppfordrer det hviterussiske regimet til å løslate alle politiske fanger og fordømmer på det sterkeste Minsk-regimets rolle som medskyldig i Russlands angrepskrig mot Ukraina. De noterer seg med stor bekymring den voldsomme politiske, økonomiske, militære og kulturelle underordningen av Hviterussland til Moskva, noe som gjør landet til en de-facto satellittstat som er vert for taktiske atomvåpen under russisk kommando.

I rapporten ber MEP-medlemmer også om tøffere EU-sanksjoner mot Hviterussland, samtidig som de understreker at den nylige ankomsten av russiske leiesoldater fra Wagner-gruppen skaper nye potensielle sikkerhetsrisikoer for Ukraina så vel som for Hviterusslands EU-naboer og det bredere EU. Teksten vil være tilgjengelig i sin helhet her. (13.09.2023). EUs utenrikspolitiske sjef Josep Borrell og MEP-er også diskuterte den nye rapporten tirsdag ettermiddag (12.09.2023).

Rapporten ble vedtatt med 453 stemmer for, 21 mot og 40 avholdte stemmer.

Kilde lenke

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -