5.7 C
Brussel
Onsdag desember 6, 2023
internasjonaltForsker: Vi har udiskutable bevis på de første gjenstandene funnet fra en annen...

Forsker: Vi har udiskutable bevis på de første gjenstandene funnet fra et annet stjernesystem

Gaston de Persigny
Gaston de Persigny
Gaston de Persigny - Reporter kl The European Times Nyheter

Det er foreløpig ikke kjent om de er av naturlig eller kunstig opprinnelse

Harvard-professor Avi Loeb kunngjorde at han har fullført sin analyse av små sfæriske fragmenter av romkroppen IM1. Objektet krasjet i Stillehavet i 2014 og har siden blitt hevdet å være fra et annet stjernesystem.

I april 2022 avklassifiserte US Space Command et notat som bekreftet spekulasjonene. Ifølge Pentagon har IM1 mest sannsynlig sin opprinnelse i det interstellare rommet basert på hastigheten den fløy over himmelen i januar 2014 før den krasjet i Stillehavet.

Undersøkelsen samlet inn 700 partikler fra bunnen i kollisjonsområdet. Av disse viste det seg 57 å være fra IM1.

Studien fokuserte på fem av de bittesmå ballene kalt "sfæruler". De viser "en komposisjonssammensetning av elementer som aldri før er sett i dette forholdet".

IM1 reiste med en hastighet på 60 kilometer i sekundet før den krasjet inn i jorden. Dette er raskere enn 95 % av alle stjerner i nærheten av solen. Objektet beholdt sin integritet ved en kollisjonshastighet på 45 kilometer per sekund.

Styrken er større enn alle 272 rombergarter som er dokumentert av NASA i CNEOS-meteorkatalogen. Styrken er høyere enn alle kjente jernmeteoritter.

Avi Loeb: «De ekstraherte kulene analyseres av de beste instrumentene i verden innenfor fire laboratorier ved: Harvard University, University of California i Berkeley, Bruker Corporation og University of Technology i Papua Ny-Guinea – hvis visekansler signerte et memorandum av forståelse med Harvard University til partnerskap i ekspedisjonsforskning, sier Loeb.

S21-sfæren har et høyere innhold av beryllium (Be), lantan (La) og uran (U), i forhold til standardsammensetningen av objekter i solsystemet. Det er forholdet mellom elementene som er det største beviset for den fremmede opprinnelsen til IM1.

Loeb sier han fortsatt ikke vet om objektet er naturlig eller menneskeskapt, bare at det kom fra et annet stjernesystem. Loebs oppdagelse er ennå ikke bekreftet av uavhengige eksperter.

Illustrasjonsfoto av Sascha Thiele: https://www.pexels.com/photo/ocean-water-during-yellow-sunset-747016/

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -