7.9 C
Brussel
Søndag februar 25, 2024
NyheterEU-ledere vedtok konklusjoner om Midtøsten

EU-ledere vedtok konklusjoner om Midtøsten

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

På den første dagen av Europarådet 26. oktober vedtok EU-ledere konklusjoner om Midtøsten.

De gjentok sin fordømmelse av Hamas' brutale terrorangrep og sin alvorligste bekymring for den forverrede humanitære situasjonen i Gaza.

I lys av Hamas' brutale og vilkårlige terrorangrep mot Israel og de tragiske scenene som utspiller seg på Gazastripen, har EU-ledere gjennomgått status og ulike handlingslinjer, inkludert samordnet innsats for å hjelpe EU-borgere.

I en oppfølging av uttalelsen de la ut 15. oktober 2023 og det ekstraordinære møtet i Det europeiske råd som ble holdt to dager senere, bekreftet de også:

  • fordømmelse av Hamas på sterkest mulige vilkår
  • anerkjennelse av Israels rett å forsvare seg i tråd med folkeretten og internasjonal humanitær rett
  • oppfordre Hamas til umiddelbart løslate alle gisler uten noen forutsetning

Lederne understreket viktigheten av å sikre beskyttelse av alle sivile til enhver tid. De uttrykte også sin alvorlige bekymring angående forverret humanitær situasjon i Gaza og ba om fortsatt, rask, trygg og uhindret humanitær tilgang og bistand for å nå de som trenger det, inkludert gjennom humanitære korridorer og pauser for humanitære behov.

Lederne understreket at EU vil samarbeide med partnere i regionen for å:

  • beskytte sivile
  • sikre at bistand ikke misbrukes av terrororganisasjoner
  • legge til rette for tilgang til mat, vann, medisinsk behandling, drivstoff og husly

Til unngå regional eskalering, understreket lederne behovet for å engasjere seg med partnere i regionen, inkludert de palestinske myndighetene. De uttrykte også sin støtte til en tostatsløsning og ønsket diplomatiske initiativ velkommen, inkludert støtte til å holde en internasjonal fredskonferanse snart.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -