5.5 C
Brussel
Søndag februar 25, 2024
MiljøEuropas veitransport må skifte gir mot bærekraft — Europeisk miljø...

Europas veitransport må skifte gir mot bærekraft — European Environment Agency

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

EØS-vurderingenAvkarbonisering av veitransport — rollen til kjøretøy, drivstoff og transportetterspørsel' analyserer de drivende faktorene for klimagassutslipp fra personbiler og tunge lastebiler i Den europeiske union (EU). Den nye rapporten er en del av 'Transport- og miljørapporteringsmekanismen' (TERM) serie med årlige vurderinger.

I følge EØS-data har CO2 utslipp fra personbiler i de 27 EU-landene økte med 5.8 %, og utslippene fra tunge lastebiler økt med 5.5 % fra 2000 til 2019.

Hovedårsaken til den totale økningen i både bil- og lastebilutslipp var økende transportvolum, som kun delvis er blitt oppveid av bedre drivstoffeffektivitet og bruk av biodrivstoff, viser EØS-vurderingen.

For å øke utfordringen med økende transportvolumer, har Europa ennå ikke gått over til grønnere transportformer. I løpet av de siste to tiårene har biler opprettholdt og økt litt sin dominerende andel innen landbasert passasjermobilitet, mens lastebiler har gjort det samme innen godstransport.

Forbedring av kjøretøyets CO2 effektivitet, inkludert å øke andelen elektriske kjøretøy, forventes å spille en viktig rolle i avkarbonisering av passasjer- og godstransport spesielt når kombinert med fortsatt avkarbonisering av elektrisitet og drivstoffproduksjon. 

EØS-vurderingen finner imidlertid også at avkarbonisering av Europas mobilitetssystem krever metoder utover effektivitetsgevinster innen veitransport. Dette inkluderer hhøyere belegg, for eksempel gjennom samkjøring, og fyldigere laster, samt, dempe etterspørselen og skifter til grønnere transportformer: gange, sykling, busser, tog og innlandsnavigasjon.

For å støtte det overordnede klimanøytralitetsmålet er EUs mål å redusere klimagassutslippene fra transport med 90 % innen 2050sammenlignet med 1990-nivåer.


Kilde lenke

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -