1.4 C
Brussel
Onsdag, november 29, 2023
Redaktørens valgEuropeisk enhet i fokus: EP-president Metsola mottar prestisjetung In Veritate-pris

Europeisk enhet i fokus: EP-president Metsola mottar prestisjetung In Veritate-pris

Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil - kl The European Times Nyheter - Mest i de bakre linjene. Rapportering om bedrifts-, sosiale og statlige etiske spørsmål i Europa og internasjonalt, med vekt på grunnleggende rettigheter. Gir også stemme til de som ikke blir lyttet til av de generelle mediene.

Roberta Metsola, presidenten for Europaparlamentet ble hedret med "2023 In Veritate Award" for hennes prisverdige innsats for å integrere kristne og europeiske idealer som rapportert av COMECE. Prisutdelingen fant sted fredag ​​29. september 2023 under den XXIII internasjonale Krakow-konferansen. Fr. Barrios Prieto berømmet Metsolas forpliktelse til demokrati kristne verdier og fremme europeisk integrasjon som en sann inspirasjon for mange. Årets konferansetema fokuserte på «Konsekvenser av krigen. Hvordan blir Europa? Hvordan vil Polen bli?» eksplisitt undersøker "De kristnes rolle i den europeiske integrasjonsprosessen".

De In Veritate Award fungerer som en hyllest til personer som har vist ferdigheter i å harmonisere kristne og europeiske prinsipper. Den er oppkalt etter HE Mgr Tadeusz Pieronek, en polsk prelat og en av grunnleggerne av den internasjonale Krakow-konferansen.

53228296876 270c7ef7fe o Europeisk enhet i fokus: EP-president Metsola mottar prestisjetung In Veritate Award
Fotokreditt: 2023 Europaparlamentet og COMECE. – Roberta METSOLA, EP-president mottar "IN VERITATE"-prisen 2023

I sin aksepttale etter å ha mottatt "2023 Bishop Tadeusz Pieronek In Veritate Award" understreket Roberta Metsola viktigheten av å opprettholde våre verdier i en verden plaget av krigsforbrytelser og menneskerettighetsbrudd. Hun fremhevet hvordan kristne og europeiske verdier tjener som grunnlag for å forme en fremtidig europeisk union som inkluderer likesinnede demokratier som Ukraina, Moldova, Georgia og land på Vest-Balkan.

Metsola la vekt på viktigheten av felles tro og interesser, samt ansvaret for å støtte dem.

«Våre kristne og europeiske verdier forankrer oss, de vil hjelpe oss å forberede oss på en fremtidig europeisk union der likesinnede demokratier som Ukraina, Moldova, Georgia og Vest-Balkan vil bli inkludert. Vi deler felles tro og interesser, og det er vårt ansvar å ikke svikte dem."

Far Manuel Barrios Prieto, uttrykte generalsekretær i COMECE sin takknemlighet til president Metsola og gjentok hennes engasjement for demokrati, kristne verdier og fremme av europeisk integrasjon som en eksemplarisk modell.

Den prestisjetunge In Veritate-prisen ble også delt ut til pastor Andrzej Boniecki MIC, æressjefredaktøren for publikasjonen «Tygodnik Powszechny».

En videomelding fra Hans Eksellense Monsignor Janusz Stepnowski, biskopsdelegat for det polske bispedømmet til COMECE og president for COMECE-kommisjonen for kultur og utdanning, overbragte gratulasjoner til begge mottakerne.

Fader Barrios Prieto fremhevet betydningen av denne konferansen som en plattform for dialog mellom politikk, akademia, media, Kirkens representanter og det sivile samfunn under sine åpningsinnlegg. Han gjentok pave Frans sine ambisjoner om enhet og fred i Europa i dag, mens han ba om en gjenoppliving av den europeiske ånden som går utover umiddelbare bekymringer eller nasjonale grenser. Han la vekt på diplomati som fremmer enhet i stedet for å forverre splittelse.

Denne begivenheten var et forsøk fra flere organisasjoner, inkludert Biskop Tadeusz Pieronek-stiftelsen, COMECE (Commission of Bishops Conferences of the European Union) Robert Schuman-stiftelsen, The European Peoples Party Group, i Europaparlamentet og dets polske delegasjon.

53228602553 d0d7ff3be1 o Europeisk enhet i fokus: EP-president Metsola mottar prestisjetung In Veritate Award
Fotokreditt: 2023 Europaparlamentet og COMECE. -Roberta METSOLA, EP-president mottar 'IN VERITATE'-prisen 2023

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -