1.5 C
Brussel
Torsdag desember 7, 2023
NyheterKarabakh: Humanitærer reagerer på økende helsebehov

Karabakh: Humanitærer reagerer på økende helsebehov

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

Det er fortsatt bekymring for de som ikke kan forlate byen Khankendi i Karabakh-regionen – kjent som Stepanakert blant armenere – som Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) sa var nesten tom.

Dens prioritet er fortsatt å finne de som er for sårbare til å hjelpe seg selv.

Øde by

«Byen er nå helt øde. Sykehusene, mer enn ett, fungerer ikke, sier Marco Succi, ICRC-sjef for rask utplassering.

«Helsepersonellet har dratt. Vannstyrets myndigheter dro. Direktøren for likhuset ... interessentene vi jobbet med før, har også forlatt. Denne scenen er ganske surrealistisk."

Mr. Succi bekreftet at elektrisitet og vann fortsatt var tilgjengelig i byen, og at prioriteten var å finne disse "ekstremt sårbare tilfellene, eldre, mentalt funksjonshemmede mennesker, menneskene som ble igjen uten noen".

Hjelpeløs og alene

Dette inkluderte en eldre kreftpasient, Susanna, som de siste dagene hadde blitt funnet i en bygård i fjerde etasje «alene og ute av stand til å komme seg ut av sengen sin. 

Tweet URL

https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?creatorScreenName=UN_News_Centre&dnt=false&embedId=twitter-widget-0&features=eyJ0ZndfdGltZWxpbmVfbGlzdCI6eyJidWNrZXQiOltdLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X2ZvbGxvd2VyX2NvdW50X3N1bnNldCI6eyJidWNrZXQiOnRydWUsInZlcnNpb24iOm51bGx9LCJ0ZndfdHdlZXRfZWRpdF9iYWNrZW5kIjp7ImJ1Y2tldCI6Im9uIiwidmVyc2lvbiI6bnVsbH0sInRmd19yZWZzcmNfc2Vzc2lvbiI6eyJidWNrZXQiOiJvbiIsInZlcnNpb24iOm51bGx9LCJ0ZndfZm9zbnJfc29mdF9pbnRlcnZlbnRpb25zX2VuYWJsZWQiOnsiYnVja2V0Ijoib24iLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X21peGVkX21lZGlhXzE1ODk3Ijp7ImJ1Y2tldCI6InRyZWF0bWVudCIsInZlcnNpb24iOm51bGx9LCJ0ZndfZXhwZXJpbWVudHNfY29va2llX2V4cGlyYXRpb24iOnsiYnVja2V0IjoxMjA5NjAwLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X3Nob3dfYmlyZHdhdGNoX3Bpdm90c19lbmFibGVkIjp7ImJ1Y2tldCI6Im9uIiwidmVyc2lvbiI6bnVsbH0sInRmd19kdXBsaWNhdGVfc2NyaWJlc190b19zZXR0aW5ncyI6eyJidWNrZXQiOiJvbiIsInZlcnNpb24iOm51bGx9LCJ0ZndfdXNlX3Byb2ZpbGVfaW1hZ2Vfc2hhcGVfZW5hYmxlZCI6eyJidWNrZXQiOiJvbiIsInZlcnNpb24iOm51bGx9LCJ0ZndfdmlkZW9faGxzX2R5bmFtaWNfbWFuaWZlc3RzXzE1MDgyIjp7ImJ1Y2tldCI6InRydWVfYml0cmF0ZSIsInZlcnNpb24iOm51bGx9LCJ0ZndfbGVnYWN5X3RpbWVsaW5lX3N1bnNldCI6eyJidWNrZXQiOnRydWUsInZlcnNpb24iOm51bGx9LCJ0ZndfdHdlZXRfZWRpdF9mcm9udGVuZCI6eyJidWNrZXQiOiJvbiIsInZlcnNpb24iOm51bGx9fQ%3D%3D&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1709147882761159041&lang=en&origin=https%3A%2F%2Fnews.un.org%2Fen%2Fstory%2F2023%2F10%2F1141812&sessionId=23e48e7d9a96bacbc278a4d2493d7e3ac3b6ea43&siteScreenName=UN_News_Centre&theme=light&widgetsVersion=aaf4084522e3a%3A1674595607486&width=550px

«Naboer hadde lagt igjen mat og vann til henne flere dager i forveien, men forsyningene deres var tom. Mens hun ventet på hjelp, hadde hun begynt å miste alt håp. Etter å ha forsikret seg om at hun var stabil, ble hun evakuert med ambulanse til Armenia.

Blant den humanitære nødhjelpen som er bestemt for byen, rapporterte ICRC-tjenestemannen at rundt 300 matpakker var ventet å ankomme tirsdag fra Goris, et viktig inngangspunkt fra Karabakh-regionen, for å gi viktige varer til de etterlatte.

"Mange mennesker lot husene og butikkene sine åpne for de som måtte være i nød," sa Mr. Succi, som rapporterte hvordan en eldre dame hadde rengjort kjøleskapet og huset sitt, "og la døren stå åpen for å ventilere huset, vet du, for nykommere».

Massiv tilstrømning

FNs verdenshelseorganisasjons Dr. Marthe Everard, spesialrepresentant for FNs verdenshelseorganisasjon, som gjenspeiler at situasjonen haster i nabolandet Armenia. HVEM Regiondirektør i Armenia sa at landets helsesystem måtte styrkes for å takle den "massive" tilstrømningen av flyktninger.

Dr. Everard snakket med journalister i Genève via Zoom etter at han kom tilbake fra byen Goris, og sa at smittsomme sykdommer måtte overvåkes og behandles, mens vaksinasjonshull mot meslinger også bør adresseres.

Mental helse og psykososial støtte forble "kritisk", insisterte hun.

Ytterligere presserende behov blant de nyankomne ved siden av husly inkluderte behandling for kroniske sykdommer som hypertensjon, diabetes, hjertesykdom og kreft, fortsatte WHO-tjenestemannen og bemerket byråets forpliktelse til å støtte den "omfattende" innsatsen til den armenske regjeringen.

Integrering av helsearbeidere

"Dette inkluderer støtte til integrering av mer enn 2,000 sykepleiere og over 2,200 leger i det armenske helsesystemet," sa Dr Everard.

WHO-tjenestemannen bemerket også at FN-byrået hadde skalert opp nødstøtten til Armenia ved å gi forsyninger for å hjelpe til med å behandle mer enn 200 voksne og barn som fikk forferdelige brannskader i drivstoffdepoteksplosjonen i Karabakh forrige uke, som også krevde 170 liv. 

Et spesialistteam for brannskader hadde også blitt utplassert som en del av WHO Emergency Medical Teams Initiative og ankom Jerevan i løpet av helgen, sa Dr. Erevard. "Vi har sendt ut en bredere oppfordring til ytterligere spesialistteam for å komplettere denne arbeidsstyrken og for å støtte flytting av noen av disse mest kritiske pasientene til spesialiserte sentre i utlandet."

700 babyer nær termin

UNFPA, FNs byrå for seksuell og reproduktiv helse, mobiliserer helse- og beskyttelsestjenester for titusenvis av kvinner og jenter som har flyktet fra Karabakh.

Blant flyktningene er det anslagsvis 2,070 kvinner som for tiden er gravide og nesten 700 forventes å føde i løpet av de neste tre månedene.  

I samarbeid med Armenias helsedepartement sa UNFPA at de ville levere 20 reproduktive helsesett som vil møte behovene til en befolkning på opptil 150,000 XNUMX, inkludert utstyr og forsyninger for å hjelpe kvinner med å levere trygt og for å håndtere obstetriske nødsituasjoner.

Byrået har også delt ut 13,000 XNUMX verdighetssett, som inkluderer bind, såpe og sjampo. 

https://e.infogram.com/fd285ffc-0edb-4696-a0a2-c0af209daa82?src=embed

♦ Motta daglige oppdateringer direkte i innboksen din – Abonner her til et emne.

Kilde lenke

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -