1.4 C
Brussel
Torsdag november 30, 2023
internasjonaltEn politirobot begynner å patruljere New York City

En politirobot begynner å patruljere New York City

Gaston de Persigny
Gaston de Persigny
Gaston de Persigny - Reporter kl The European Times Nyheter

Det første objektet den skal vokte er metrostasjoner

New York City Police Department har avduket en ny robot som skal patruljere byens T-banestasjoner. Den heter K5, og den første siden den skal vokte er Times Square-stasjonen, melder Engadget.

Roboten veier 190 kg. og den har 4 kameraer som tar 360-video, men ingen lyd. K5 vil patruljere natten fra midnatt til 6.

De to første ukene vil være begrenset tjeneste, i løpet av denne tiden vil han kartlegge og gjøre seg kjent med stasjonen, og patruljere sentrale områder. Etter det vil det begynne å turnere selve plattformene, og forsøkene bør vare i minst to måneder.

Roboten er fra selskapet Knightscope og beskrives som «morsom, iøynefallende, fotogen og respektfull for folks personlige rom». Politiet og selskapet beskrev ikke nøyaktig hva robotens aktiviteter vil være, og om en operatør vil overvåke kameraene live eller om de vil analysere situasjonen og gi signal kun når det er nødvendig.

Myndighetene sier at det vil være i stand til å ta opp video for å bli gjennomgått i tilfelle en nødsituasjon eller forbrytelse. Det vil ikke være noen ansiktsgjenkjenningsteknologi. Roboten har også en knapp som innbyggerne kan trykke på for å bli koblet i sanntid til en operatør for å rapportere eller stille spørsmål.

Roboten er for tiden tilgjengelig for utleie, og koster $9 per time bruk. Dersom testene lykkes, kan politiet kjøpe flere. Tidligere i år kjøpte New York City Police Department to robothunder som skal brukes i nødssituasjoner.

Fotokilde: New York Citys K5 Police Robot / Knightscope / Business Wire

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -