0.7 C
Brussel
Torsdag november 30, 2023
Human RightsVi har det bedre takket være migranter, sier ny IOM-sjef

Vi har det bedre takket være migranter, sier ny IOM-sjef

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

Snakker med journalister i Genève på hennes første offisielle dag som leder av Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM), sa Amy Pope at migranter var "mennesker først" som ikke burde bli sett på som et problem.

Denne forskjellen var mer kritisk enn noen gang i dag, la IOMs generaldirektør til, og bemerket at det er nesten 10 år siden et migrantforlis utenfor den italienske kysten 3. oktober 2013 krevde mer enn 368 menneskeliv. Det var byråets største frykt at slike tragedier «har blitt normalisert», sa Pope.

"Dette er mennesker først før vi stempler dem som migranter eller asylsøkere eller noe annet, og å verdsette deres menneskeliv, å anerkjenne deres verdighet er nøkkelen til alt vi sier og gjør og uansett hvilken medlemsstat vi jobber med," sa Pope. 

"Spesielt når vi når årsdagen for Lampedusa, er det et viktig øyeblikk å erkjenne og huske at dette til syvende og sist ikke handler om et problem, dette handler om mennesker."

Tilbakevendende sårbarheter

Migrasjonen var ikke i ferd med å ta slutt med det første, fortsatte Pope, gitt den enorme virkningen av klimasjokk, konflikt, forfølgelse og annen destabiliserende påvirkning på skjøre samfunn rundt om i verden, fra Latin-Amerika til Europa, Asia og Afrika. Det er rundt 280 millioner migranter over hele verden.

«Vi vet allerede at det har vært titalls millioner mennesker som er på farten akkurat i år som følge av klimapåvirkning. Det er hundrevis av millioner flere som lever i ekstremt klimasårbare samfunn, sa hun.

På grunn av denne dramatiske status quo som ble utholdt av så mange individer, insisterte IOMs generaldirektør på at med mindre rikere nasjoner hjalp dem til å motstå tørke og andre klimasjokk, samtidig som de omfavnet mulighetene som migrasjon gir, var det svært sannsynlig at verden ville se flere "desperate mennesker" på farten.

"Enten det er klimaendringer, enten det er konflikt, om det er manglende evne til å finne en jobb eller en fremtid hjemme, eller vold i nabolag eller lokalsamfunn, er flere og flere mennesker ute etter å finne et bedre liv et annet sted i verden."

På spørsmål om USAs president Joe Bidens beslutning forrige måned om å la rundt 470,000 XNUMX uregistrerte venezuelanere jobbe lovlig kan oppmuntre til migrasjon, svarte IOM-sjefen at hvis det ikke fantes jobber, "ville de ikke komme".

Bli ekte

FNs migrasjonsbyrås mål var derfor å etterlyse mer "regelmessige, realistiske veier for mennesker", sa Pope, før hun fremhevet funnene i en rapport fra Verdensbanken som understreket hvordan migrasjon var en «kraftig kraft» for fattigdomsbekjempelse.

I dag sliter ikke mindre enn 30 av verdens største økonomier med å fylle stillinger innen helsevesen, landbruk, konstruksjon, gjestfrihet, "you name it", sa IOM-sjefen. "For å være ærlig, selv om det har vært en enorm utvikling innen kunstig intelligens, beveger den seg ikke i takt med å avhjelpe mangelen på arbeidskraft. Og mange, mange av disse jobbene vil ikke bli gjort godt av en maskin."

Spansk modell

Da hun la merke til hvordan den spanske regjeringen hadde omfavnet arbeidsløsningene som ble tilbudt av migrasjon, insisterte hun på at økonomier som hadde sett en betydelig tilstrømning av migranter gjennom årene, hadde sett «overveldende at mennesker har en tendens til å ha det bedre som følge av migrasjon, enten det er fordi det gir næring til innovasjon, det stimulerer arbeidstilbudet, enten det gir næring til renovering eller revitalisering av aldrende samfunn. Migrasjon er i det hele tatt en fordel.»

Som en indikasjon på IOM-sjefens prioriteringer drar hun førstkommende søndag til Addis Abeba for å møte representanter fra Den Afrikanske Union, etterfulgt av et besøk til Kenya, Somalia og Djibouti. 

Over 80 prosent av migrasjonen finner sted i Afrika, sa Pope til journalister, og la til at hun i tillegg til regjeringer hadde til hensikt å forfølge diskusjoner for migrasjonsløsninger med lokalsamfunn, sivilsamfunn og privat sektor.

«Du må ha den private sektoren ved bordet, fordi den private sektoren sier: 'Se, vi har jobbene, vi har bare ikke folk til å fylle dem. Hjelp oss komme gjennom byråkrati'”.

Kilde lenke

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -