0.7 C
Brussel
Søndag, desember 3, 2023
Human RightsHvordan Costa Rica utarbeidet Latin-Amerikas første anti-hatstrategi noensinne

Hvordan Costa Rica utarbeidet Latin-Amerikas første anti-hatstrategi noensinne

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

"Det costaricanske samfunnet lærer oss ikke at det er urbefolkning i dette landet," hun sa. "Det er en form for diskriminering som gjør eksistensen av urfolk usynlig."

Faustina Torres tilhører urbefolkningen Bribri i Costa Rica.

Midt i en alarmerende trend med stadig økende hatytringer og diskriminering på nettplattformer, har Costa Rica, med støtte fra FN, utviklet Latin-Amerikas første strategi for å slå tilbake, klar til å avduke det kraftige verktøyet innen utgangen av 2023, og landemerkestrategien tar sikte på å legge grunnlaget for ny nasjonal politikk,

 "Vi må ikke la uttrykk for hat, vold og diskriminering bli normalisert i offentlige og digitale rom," forklarte Costa Ricas kommunikasjonsminister Jorge Rodríguez da han kunngjorde avdukingen av strategien. "I dag erkjenner vi at det kreves avgjørende handling fra staten, men også fra alle sosiale aktører for å møte denne store utfordringen."

Målrettede personer er "redde"

Forsøk på å avdekke det sosiale stoffet kan være virtuelle, men truslene er reelle. En kunstig intelligens (AI) drevet FN-studie tidligere i år oppdaget mer enn 1.4 millioner meldinger og samtaler relatert til hat og diskriminering på Costa Ricas sosiale medieplattformer, en økning på 255 prosent siden 2021.

Allegra Baiocchi, FNs beboerkoordinator i landet, sa at teamet hennes innså at det meste av hatinnhold var rettet mot kvinner, spesielt de i lederstillinger, LHBTQ-spørsmål og migranter.

"Da vi begynte å snakke med kvinner og noen av menneskene som ble målrettet, fortalte de oss at de følte seg redde, redde for å uttrykke sine meninger," sa hun.

Etter at FN oppfordret til øyeblikkelig handling, trappet Costa Rica opp, og la grunnlaget for et trygt digitalt rom for alle, som kan fungere som en replikerbar plan for å bekjempe hat online rundt om i verden.

Flersidig tilnærming

I tråd med FNs generalsekretærs prioriteringer for å utrydde hat og ledet av et tverrfaglig ekspertteam fra FN og regjeringen, vil den nye strategien gi løsninger for å stoppe disse plagene fra å spre seg på nettet, fra å bestemme ansvar, skape ny overvåking og identifisere handlingsområder.

"Med lanseringen av denne prosessen med å lage en nasjonal strategi, tar vi et skritt i riktig retning," sa Baiocchi.

FNs beboerkoordinator i Costa Rica, Allegra Baiocchi (til høyre), besøker en ung mor som bor i et undertjent nabolag i San José, Costa Rica.

FN Costa Rica/Danilo Mora

FNs beboerkoordinator i Costa Rica, Allegra Baiocchi (til høyre), besøker en ung mor som bor i et undertjent nabolag i San José, Costa Rica.

 

Trinn som allerede er tatt inkluderer den nylige lanseringen av en guide for å konfrontere digital vold mot kvinner i politikken. På samme måte etablerte regjeringen et observatorium for hatytringer med University of Costa Rica, vedtok en lov som beskytter kvinner i politikken og inngikk et partnerskap med Lawyers Committee Association, som studerte lover om hatytringer som utvikler seg rundt om i verden og produserte en håndbok for de berørte.

"I Costa Rica, hvis du har vært offer for hatytringer, kan du gå til denne håndboken og se hva som allerede er tilgjengelig for deg for å beskytte deg selv," sa Baiocchi, og fremhevet andre slike pågående initiativer som å undervise i debatt på skolene .

"I utgangspunktet handler budskapet bak ethvert arbeid med hatytringer og diskriminering om å kunne respektere hverandre og sameksistere," sa hun.

Den tilnærmingen er i tråd med FN Generalsekretær António Guterres' mål om å knuse hatytringer på nett og utenfor. Som svar på trender med økende fremmedfrykt, rasisme og intoleranse, voldelig kvinnehat, antisemittisme og antimuslimsk hat rundt om i verden, lanserte generalsekretæren FNs strategi og handlingsplan mot hatefulle ytringer i 2019.

"Hvis det ikke kontrolleres," sa han, "kan hatytringer til og med skade fred og utvikling, ettersom det legger grunnlaget for konflikter og spenninger, omfattende menneskerettighetsbrudd."

Finn ut mer om hvordan FN hjelper costaricanere her..

Abonner på podcastserien vår, UNIting Against Hate, her..

Kilde lenke

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -