6.5 C
Brussel
Onsdag, april 17, 2024
MiljøSirkulære forretningsmodeller og smartere design kan redusere miljø- og klimapåvirkning...

Sirkulære forretningsmodeller og smartere design kan redusere miljø- og klimapåvirkninger fra tekstiler — European Environment Agency

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Påvirkninger fra tekstiler og rollen til design og sirkulære forretningsmodeller

EØS-briefingen 'Tekstiler og miljø: Designens rolle i Europas sirkulære økonomi' gir oppdaterte estimater av tekstilers livssykluspåvirkninger på miljø og klima.

Orienteringen viser at, sammenlignet med andre forbrukskategorier, forårsaket tekstiler i 2020 den tredje høyeste trykk på vann og arealbruk, og den femte høyeste bruken av råvarer og klimagassutslipp. Per gjennomsnittlig person i EU krevde tekstilforbruket 9 kubikkmeter vann, 400 kvadratmeter land, 391 kilo (kg) råvarer, og forårsaket et karbonavtrykk på rundt 270 kg. Det store flertallet av ressursbruken og utslippene skjedde utenfor Europa.

Briefingen ser også på hvordan sirkulære forretningsmodeller og design kan redusere de negative påvirkningene fra tekstilproduksjon og forbruk ved å beholde verdien av tekstiler, forlenge livssyklusene og øke bruken av resirkulerte materialer. Dette krever teknisk, sosial og forretningsmessig innovasjon, støttet av politikk, utdanning og endringer i forbrukeratferd.

Et nøkkelaspekt for å øke tekstilproduktenes sirkularitet er deres design. Sirkulær design — som nøye materialvalg, tidløst utseende eller plaggs multifunksjonalitet — kan tillate lengre bruk og gjenbruk av produkter, forlenger livssyklusen til tekstiler. I følge EEA-briefingen vil optimalisering av ressursbruk og reduksjon av utslipp på produksjonsstadiet også dempe negative virkninger, i likhet med bedre innsamling, gjenbruk og resirkulering av kasserte tekstiler.

Redusere mikroplastforurensning

Tekstiler er en stor kilde til mikroplastforurensning, hovedsakelig gjennom avløpsvann fra vaskesykluser, men også gjennom produksjon, bruk og avhending av plagg. EØS-briefingenMikroplast fra tekstiler: mot en sirkulær økonomi for tekstiler i Europa' ser på denne spesifikke typen forurensning, og fremhever tre viktige forebyggingstiltak: bærekraftig design og produksjon, kontroll av utslipp under bruk og forbedret utvinningsprosessering.

I følge EØS-briefingen, forurensning kan reduseres, for eksempel ved å bruke alternative produksjonsprosesser og forvask av plagg på produksjonssteder med riktig filtrering av avløpsvann. Andre lovende tiltak som kan innføres eller oppskaleres inkluderer å integrere filtre i husholdningsvaskemaskiner, utvikle mildere vaskemidler og generelt ta bedre vare på plaggene. Til slutt vil innsamling av tekstilavfall, behandling og håndtering av avløpsvann ytterligere redusere lekkasjer til miljøet.

Finn ut mer

Begge EEA-briefingene oppsummerer mer detaljerte tekniske rapporter fra EEAs European Topic Centre on Waste and Materials in a Green Economy (ETC/WMGE):

-          Tekstiler og miljø: Designens rolle i Europas sirkulære økonomi

-          Mikroplastforurensning fra tekstilforbruk i Europa

Kilde lenke

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -