9.4 C
Brussel
onsdag 21. februar 2024
AsiaTragisk bombeeksplosjon på Jehovas vitners møte i India

Tragisk bombeeksplosjon på Jehovas vitners møte i India

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil - kl The European Times Nyheter - Mest i de bakre linjene. Rapportering om bedrifts-, sosiale og statlige etiske spørsmål i Europa og internasjonalt, med vekt på grunnleggende rettigheter. Gir også stemme til de som ikke blir lyttet til av de generelle mediene.

I en dypt urovekkende hendelse som har sjokkert det globale religiøse samfunnet, skjedde en bombeeksplosjon under en Jehovas vitners samling i Kalamassery, nær havnebyen Kochi, India. Denne tragiske hendelsen resulterte i hjerteskjærende tap av tre liv og forårsaket mange skader.

Jeg tror det er et must å undersøke hendelsen i detalj, dens implikasjoner og gjete lys over de bredere tverrreligiøse spenningene som råder i regionen, inkludert dens forhold til ansvaret til statlige byråer over hele verden, ikke bare India, men i Europa.

Angrepet i India mot Jehovas vitner

Personen som er ansvarlig for denne grufulle handlingen identifiserte seg selv som et tidligere medlem av kirken som nå har en radikalisert motstand mot dem (som det blodige angrepet som skjedde i Tyskland i mars i år). Etter den mistenkte bombeeksplosjonen overga han seg frivillig til politiet.

Den skjebnesvangre søndagen var over 2,000 personer til stede ved Zamra International Convention Center for et tre dager langt Jehovas vitner-møte da en eksplosjon plutselig rev seg gjennom folkemengden. De Generaldirektør for politiet i Kerala, Darvesh Saheb, bekreftet at det var en IED-eksplosjon (improvisert eksplosiv enhet). Denne tragiske hendelsen krevde først to liv umiddelbart, og senere krevde den et nytt liv. Det til en 12 år gammel jente, på grunn av skadene forårsaket av morderen.

Den mistenkte som går forbi Dominic Martin la ut en videomelding på sosiale medier som tok ansvar for handlingene sine før han overga seg til myndighetene.

Denne avsløringen har forårsaket en bølge av etterforskning fra politiet, som rapportert av The Times of India, som ser på påstandene hans og de uforsvarlige årsakene bak handlingene hans.

Hendelsen har fått betydelig oppmerksomhet fordi den fant sted i et samfunn som bare representerer en liten del av Indias religiøse sammensetning. I følge den siste folketellingen i 2011 utgjør kristne rundt 2 prosent av Indias befolkning på 1.4 milliarder mennesker. Jehovas vitner, en amerikansk kristen evangelisk bevegelse kjent for sin dør-til-dør evangeliseringsinnsats, har omtrent 60,000 XNUMX medlemmer i India basert på informasjon fra deres kirkes nettsted.

Angriper fredelige grupper

Denne hendelsen er spesielt urovekkende gitt de fredelige og ikke-voldelige prinsippene som opprettholdes av Jehovas vitner, som også er politisk nøytrale. De har møtt forfølgelse og restriksjoner i forskjellige land og var blant dem som også led på grunn av nazistene under Holocaust.

Bombeeksplosjonen bidrar ytterligere til spenninger mellom ulike samfunn i denne velstående sørstaten, som er hjemsted for mer enn 31 millioner mennesker. I følge folketellingsdata utgjør muslimer omtrent 26 prosent av befolkningen. Saheb oppfordret publikum til å opprettholde fred og unngå å dele provoserende innhold på sosiale medieplattformer.

Noen medier uttaler at det er verdt å nevne at dagen før eksplosjonen var det en ikke-relatert hendelse der Khaled Mashal, en tidligere Hamas-leder, talte på et pro-palestinsk møte i Malappuram, Kerala – rundt 115 km nord for eksplosjonsstedet. Selv om det ikke er noen bevis som forbinder disse to hendelsene, har noen innlegg på sosiale medier antydet forbindelser, noe som bare har økt spenningen.

Mashals tale ble organisert av en ungdomssolidaritetsgruppe tilknyttet det islamske partiet Jamaat e Islami Hind i Kerala – et trekk som trakk kritikk fra det regjerende Bharatiya Janata-partiet, som er hindunasjonalistisk.

Dette tragisk hendelse fremhever det presserende behovet for interreligiøs dialog og forståelse innenfor vårt mangfoldige og komplekse sosio-religiøse landskap. Mens etterforskningen fortsetter, er det viktig å huske på både ofrene og deres familier og legge vekt på fred og enhet i disse utfordrende tider, men uten å glemme å stille spørsmål ved hva som er ansvaret til regjeringer når de diskriminerer religiøse minoriteter og mainstream media når de propagerer nevnte diskriminering og bakvasking av religiøse bevegelser som en nærmest «politisk korrekt» måte å snakke om dem på.

Farene ved statssanksjonert hat

Den nylige bombeeksplosjonen på et Jehovas vitners møte i Kalamassery, India, tjener som en dyster påminnelse om de alvorlige konsekvensene av religiøs intoleranse. Det understreker de potensielle farene når hat, enten det er åpenlyst eller subtilt, forplantes eller tolereres av statlige organer (og økes av media) mot religiøse minoriteter.

Religiøse minoriteter, som Jehovas vitner i India og Europa, Ahmadiyya-muslimene, bahaier, medlemmer av Scientology og andre, befinner seg ofte på mottakersiden av samfunnsmessige fordommer, som kan forverres (hvis de ikke produseres) av statssanksjonert fiendtlighet. Og dette skjer ikke bare i India, Pakistan, Bangladesh, Kina og Russland, men også i allmektige menneskerettighetsforkjempere som f.eks. Tyskland, Frankrike, Ungarn og andre. Jeg vet, det er utrolig at man skal sette land som Tyskland og Frankrike på nivå med Russland eller Kina, men dessverre er det likheter.

Tilbake til den nåværende saken, Jehovas vitner, en kristen evangelisk bevegelse, har møtt forfølgelse og restriksjoner globalt, til tross for sin fredelige og politisk nøytrale holdning. Den nylige hendelsen i India, som involverer et tidligere medlem av kirken, har satt spørsmålet om religiøs intoleranse i skarpt fokus og rollen som stater og antireligiøse organisasjoner spiller i radikalisering av eks-medlemmer av grupper.

Statlige etater i mange samfunn har en betydelig innvirkning på utformingen av opinionen. Når disse byråene fremmer eller tolererer fordommer mot religiøse minoriteter, bidrar de indirekte til å skape et miljø med fiendtlighet og intoleranse. Denne typen atmosfære har potensial til å radikalisere individer, drive dem mot voldelige og terrorhandlinger.

En nærmere titt på rollen til statlige byråer i å forplante religiøs intoleranse

Ideen om at statssanksjonert hat kan være en katalysator for terrorhandlinger støttes av en rekke studier og rapporter. Disse kildene har fremhevet sammenhengen mellom statsstøttet diskriminering og økningen i hatkriminalitet og terrorhandlinger. For eksempel organisasjoner som Human Rights Watch har gjentatte ganger trukket oppmerksomhet til tilfeller der statlig politikk og retorikk har fremmet et miljø som bidrar til hatkriminalitet. Det samme har blitt demonstrert av en rekke rapporter og analyser av Human Rights Without Frontiers og til og med det spesialiserte magasinet Bittervinter.

I land som India, som har et mangfoldig sosio-religiøst landskap, blir rollen til statlige etater enda mer avgjørende. Fremme av hat eller fordommer mot enhver religiøs gruppe har potensial til å forstyrre den delikate balansen mellom religiøs harmoni.

Den nylige tragiske hendelsen i Kalamassery tjener som en sterk påminnelse om at ukontrollert hat og intoleranse kan eskalere til vold. Den understreker det globale ansvaret for statlige etater til å bruke sin innflytelse ansvarlig ved å fremme enhet og forståelse i stedet for splittelse og fiendtlighet.

Statlige etater har en avgjørende rolle utover bare å opprettholde lov og orden. De bør aktivt fokusere på å fremme religiøs toleranse og respekt. For å oppnå dette kreves det å implementere retningslinjer, som de som fremheves i den siste rapporten fra FNs spesialrapportør for religions- og trosfrihet, som oppmuntrer til dialog mellom religioner, utdanningsprogrammer som fremmer forståelse og aksept av ulike trosretninger og strenge lover mot hatefulle ytringer og forbrytelser.

For å konkludere, har ideen om at statlig sanksjonert hat kan føre til terrorhandlinger betydelig vekt. Det er en oppfordring til statlige etater verden over om å reflektere over deres innflytelse i å forme samfunnsperspektiver overfor religiøse minoriteter. Bare ved å aktivt fremme toleranse og respekt for alle religioner kan vi håpe å forhindre slike tragiske hendelser i fremtiden.

Referanser:

1. «Bombeeksplosjon på Jehovas vitners møte i India dreper 3, sårer dusinvis» – The Times of India

2. «Mistenkt i Jehovas vitners bombeeksplosjon overgir seg til politiet» ​​– Press Trust of India

3. «Jehovas vitner i India» – Kirkens offisielle nettsted

4. «Interkommunale spenninger i Indias sørlige delstat» – Census Data

5. "Tidligere Hamas-leder taler for pro-palestinsk demonstrasjon" – Bharatiya Janata-partiets offisielle erklæring.

6. «Statssanksjonert hat og fremveksten av terrorhandlinger» – Human Rights Watch

7. "Religiøs intoleranse og dens innvirkning på samfunnet" – FNs rapporter

8. "Rollen til statlige byråer i å fremme religiøs harmoni" - International Journal of Religious Freedom.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -