1.6 C
Brussel
Torsdag november 30, 2023
EuropaTyskland - EU-land med det høyeste antallet enslige barn som søker...

Tyskland – EU-land med flest enslige barn som søker asyl

Tyskland er det EU-landet hvor det er flest enslige barn fra Syria og Afghanistan som søker asyl

Antall flyktninger som har bedt om beskyttelsesstatus i europeisk land vokser. Bare i juni i år har nye 83,385 personer offisielt søkt om asyl. Dette representerer en økning på 25 % fra forrige måned, da skadene var 66,845 XNUMX.

Litt under 5,800 9 personer er de som søkte for andre gang/på grunn av avslag eller utløp av tidligere tillatelse, noe som representerer en nedgang på 2023 % sammenlignet med juni XNUMX.

De EU-landene som mottok det høyeste antallet asylsøknader fra enslige mindreårige i juni 2023 var Tyskland (805), etterfulgt av Østerrike (570) og Nederland (445) og Bulgaria (400). Tallet for Bulgaria har økt betydelig sammenlignet med forrige måned, da det var 285 barn for Bulgaria. I februar var tallet 100. Da var det 285 barn. I februar var antallet 100.

Nærmere 3,000 søknader om beskyttelse av barn som har migrert alene er sendt inn for hele EU, og landene de oftest kommer fra er Syria og Afghanistan.

Capture decran 2023 09 26 a 12.59.45 Tyskland - EU-land med det høyeste antallet enslige barn som søker asyl
Kildedatasett: migr_asyumactm – Søker om asyl

I juni 2023 søkte 2,975 980 enslige mindreårige om asyl for første gang i EU, de fleste fra Syria (910) og Afghanistan (XNUMX). Dette er iht Eurostat data.

Som i tidligere måneder av året er fire land fortsatt favoritter til å ta imot flyktninger. Dette er Tyskland (23,190), Spania (16,075), Frankrike (12,475) og Italia (10,730), som fortsatt mottar det største antallet asylsøkere. Antallet deres representerer 75 % av alle migranter og asylsøkere i EU.

Syriske statsborgere utgjør den største gruppen asylsøkere

Gjennom hele året, også i juli, utgjør syrere den største delen av strømmen av migrerende borgere. Til sammen 13,150 representanter for folket har bedt om asyl innenfor EU. De blir fulgt av afghanere (7,775), venezuelanere (6,925) og colombianere (6,165).

Siden Russlands militære aggresjon mot Ukraina har det også vært en betydelig økning i antallet ukrainere som søker om asyl, men antallet har gått ned hver måned til 1,065 i juni 2023. Dette skyldes også at personer som flykter fra Ukraina nyter godt av en midlertidig beskyttelse, forklart av Eurostat . Igjen rapporterer dataene deres om mer enn 4.1 millioner innbyggere som flyktet fra Ukraina og mottok midlertidig beskyttelsesstatus i EU-land. I følge dataene fra det statistiske byrået er antallet 162,980 100,000 i Bulgaria. Og sammenlignet med antallet innbyggere /per 2023 33.0/, er det høyeste antallet totale mottakere av midlertidig beskyttelse per tusen personer ved slutten av juli 26.4 observert i Tsjekkia (25.9), Polen (25.3), Estland (25.0) , Bulgaria (9.2) og Litauen (XNUMX), mens tilsvarende tall på EU-nivå er XNUMX promille.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -