1.6 C
Brussel
Torsdag november 30, 2023
Human RightsWorld News i korte trekk: 'Konkurrerende' innsats for å gjenoppbygge Derna, trusselen om gruver i Myanmar,...

World News i korte trekk: 'Konkurrerende' innsats for å gjenoppbygge Derna, trusselen om gruver i Myanmar, skoler stengt i Burkina Faso

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

Abdoulaye Bathily, som også er FNs spesialrepresentant, sa at planer lagt frem av ulike institusjoner og ledere for gjenoppbygging, risikerer å utdype den eksisterende spliden mellom den internasjonalt anerkjente regjeringen og rivaliserende administrasjon i øst.

Han la til at gjenoppbygging kunne hindres uten en avtalt plan fremover, og at unnlatelse av å forene var "i strid med utstrømningen av solidaritet, støtte og nasjonal enhet vist av det libyske folket fra alle hjørner av landet som svar på krisen."

"UNSMIL oppfordrer alle relevante libyske nasjonale og lokale myndigheter og Libyas internasjonale partnere til å legge til rette for enighet om en enhetlig og koordinert libysk nasjonal mekanisme for å styre gjenopprettings- og gjenoppbyggingsinnsatsen og sikre åpenhet og ansvarlighet. UNSMIL sa sjefen.

Oljerike Libya har vært i uro siden styrten av den tidligere diktatoren Muammar Gaddafi i 2011, noe som ga opphav til rivaliserende maktsentre over hele landet og kriser på flere fronter, som har sugd inn andre regionale makter til de ulmende konfliktene. 

FNs spesialrepresentant oppfordret Libyas ledere til «å heve seg over splittelser og komme sammen for å bli enige om et enhetlig svar på gjenoppbyggingsbehovene», sa FNs spesialrepresentant at katastrofen forårsaket av stormen Daniel – som har drept tusenvis og ødelagt deler av nordøst – «understreker også tvingende nødvendig for å fremskynde forhandlinger om å bryte den politiske fastlåsningen.»

Myanmar: humanitære behov, trusler mot landminer: OCHA

I Myanmar fortsetter konflikter og monsunflommer å forårsake nye forflytninger, sivile tap og ødeleggelse av sivile eiendommer, noe som forverrer den allerede alvorlige humanitære situasjonen der, sa FN mandag.

I følge FNs koordineringskontor for humanitære anliggender (OCHA), er nesten to millioner mennesker internt fordrevet "under prekære forhold" og trenger livreddende hjelp. Mer enn 63,000 2021 mennesker er fortsatt på flukt over grensene til nabolandene siden militærovertakelsen i XNUMX.

OCHA sa det trusselen mot sivile fra eksplosiv ammunisjon er i ferd med å spre seg, og at det for første gang er registrert skader med landminer mot personell i alle stater og regioner, bortsett fra hovedstaden Nay Pyi Taw.

Minst 1.8 millioner mennesker har blitt nådd med bistand i første halvår, men OCHA advarte om at tilgang og administrative begrensninger forårsaker «langvarige forsinkelser eller utsettelser av planlagte hjelpetiltak», og legger til lidelsene til berørte og fordrevne samfunn.

 Til dags dato er den humanitære responsplanen og flash-appellen lansert etter Mays dødelige syklon Mocha, for et samlet beløp på 887 millioner dollar, fortsatt "kritisk underfinansiert" med bare 28 prosent, sa OCHA. 

Over 6,000 skoler er fortsatt stengt i Burkina Faso: UNICEF

UNICEF på mandag varslet det Når det nye skoleåret starter, forblir mer enn 6,000 skoler stengt på grunn av vold og utrygghet i deler av landet.

Det betyr at én av fire skoler i Burkina Faso er stengt, noe som påvirker rundt én million barn.  

I tillegg til dette fungerer minst 230 skoler for tiden som midlertidige tilfluktsrom for mer enn 52,000 XNUMX fordrevne. 

UNICEF sa at mer enn 3.8 millioner jenter og gutter fortsatt klarer å gå på skole, inkludert i regioner som er rammet av konflikt.

"Våre kolleger jobber med Kunnskapsdepartementet og har hjulpet over 760,000 XNUMX barn gjennom formell utdanning, akselererte skolestrategier, yrkesopplæring og utdanning via radio," sa FNs talsperson Stéphane Dujarric.

Rundt 5.5 millioner menn, kvinner og barn trenger humanitær bistand i Burkina Faso – 3.2 millioner av dem barn. 

Kilde lenke

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -