4.2 C
Brussel
Torsdag desember 7, 2023
Human RightsVilkårlig internering fortsatt utbredt i Mexico, advarer rettighetsekspert

Vilkårlig internering fortsatt utbredt i Mexico, advarer rettighetsekspert

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

I en uttalelse FNs ekspertgruppe avsluttet et 12-dagers besøk der, og sa at reformer inkludert overgangen til en anklagende straffeprosess, overholdelse av internasjonale menneskerettighetslover og innføring av et nasjonalt register for forvaringer, og et stadig mer menneskerettighetssentrert rettssystem er viktige. prestasjoner.

"Katalysator for mishandling"

Imidlertid bemerket de at "disse trinnene bør konsolideres til fordel for alle mennesker som bor eller passerer gjennom Mexico."

De la til at "vilkårlig internering er fortsatt en utbredt praksis i Mexico og er altfor ofte katalysatoren for mishandling, tortur, tvungen forsvinning og vilkårlige henrettelser," sa de.

Arbeidsgruppedelegasjonen besøkte 15 interneringssteder, inkludert i Mexico City, Nuevo León og Chiapas. De møtte myndighetene, dommere, menneskerettighetskommisjoner, sivilsamfunnsrepresentanter og andre interessenter.  

Til tross for de juridiske reformene som ble oppmuntret av arbeidsgruppen og den interamerikanske menneskerettighetsdomstolen, uttalte de at "overdreven bruk av varetektsfengsling vedvarer, og det er fortsatt obligatorisk under den meksikanske grunnloven for en omfattende liste over forbrytelser."

«Arraigo, et system som autoriserer internering av en person i opptil 80 dager uten at det blir reist siktelse mot dem, selv om det reduseres i bruk, forblir også tilgjengelig under grunnloven. Obligatorisk varetektsfengsling og arraigo må avskaffes så snart som mulig», la ekspertene til.

Forebygging og ansvarlighet

I følge arbeidsgruppedelegasjonen har de meksikanske væpnede styrkene, nasjonalgarden og statlige og kommunale etater ofte vært involvert i vilkårlige interneringer. "De mangler de sivile og uavhengige kontrollene som er nødvendige for å sikre forebygging og ansvarlighet."  

"Vi er klar over de enorme utfordringene Mexico står overfor, spesielt i sammenheng med organisert kriminalitet og innsatsen fra myndighetene i denne forbindelse," sa ekspertene.

De uavhengige menneskerettighetsekspertene la til at "overdreven bruk av makt, spesielt fra øyeblikket av pågripelse til fanger blir presentert for en rettslig myndighet, er hyppig."

Pågående tortur

"I mange tilfeller påføres tortur og andre former for mishandling for å trekke ut tilståelser og belastende uttalelser," sa ekspertene, og la merke til at "Forsinkelser mellom pågripelse og overgivelse av personen til statsadvokatembetet og påfølgende overføring til den rettslige myndigheten øker risikoen for alvorlige menneskerettighetsbrudd i denne kritiske perioden.»

Når det gjelder spørsmålet om internering av migranter i transitt, sa ekspertene at Mexico må sørge for at det er «en siste utvei, for kortest mulig tid, etter en individualisert vurdering, under verdige forhold og med tilgang til juridisk bistand».

Arbeidsgruppen er en del av det som er kjent som de spesielle prosedyrene Human Rights Council. Special Procedures, det største organet av uavhengige eksperter i FNs menneskerettighetssystem. Eksperter jobber på frivillig basis; de er ikke FN-ansatte og får ikke lønn for arbeidet sitt.

 

Kilde lenke

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -