4.9 C
Brussel
Onsdag, april 17, 2024
NyheterOver 600 ukjente arbeidsskader på Elon Musks SpaceX

Over 600 ukjente arbeidsplassskader på Elon Musks SpaceX

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

En fersk undersøkelse har avdekket over 600 tidligere urapporterte arbeidsulykker ved Elon Musks rakettselskap, SpaceX.

Disse udokumenterte skadene var alvorlige. De spenner fra knuste lemmer og amputasjoner til brannskader og elektrokusjoner. De som er kjent med denne saken sier at den alvorlige trenden gjenspeiler belastningen av Elon Musks aggressive jakt på romkolonisering.

Rapportforfatterne sa at denne undersøkelsen avslørte et mønster av SpaceX som neglisjerer arbeidssikkerhetsbestemmelser og etablert praksis, og det faktum at denne negative og farlige trenden er tilstede ved rakett- og satellittanleggene deres over hele landet.

Etterforskningen dekket først og fremst tidsperioden siden 2014 og var basert på en rekke intervjuer og myndighetsregistre. Blant minst 600 dokumenterte skader varierer alvorlighetsgraden, med over 100 tilfeller av kutt eller rifter, 29 tilfeller av brukne bein og 17 tilfeller av knuste hender eller fingre, blant andre.

Rapporten understreker utfordringene knyttet til Elon Musks ambisiøse mål i romutforskningsindustrien og reiser bekymringer for arbeidernes sikkerhet innen SpaceX.

Nåværende og tidligere ansatte har avslørt at disse skadene er et tegn på et uordnet arbeidsmiljø der ofte utilstrekkelig trent og slitent personale ofte overså grunnleggende sikkerhetsprosedyrer for å overholde Musks ambisiøse tidsfrister for romoppdrag.

SpaceX, etablert av Elon Musk for over to tiår siden, opprettholder angivelig en holdning som legger ansvaret for selvbeskyttelse på arbeiderne, som indikert av mange nåværende og tidligere ansatte, inkludert en tidligere toppleder.

Musk selv har noen ganger vist en nonsjalant holdning til sikkerhet under besøk på SpaceX-nettsteder. I følge fire ansatte drev han av og til lekne aktiviteter med en flammekaster og frarådet arbeidere fra å bruke sikkerhetsgult på grunn av hans aversjon mot lyse farger.

"Elons konsept om at SpaceX er på dette oppdraget for å dra til Mars så fort som mulig og redde menneskeheten gjennomsyrer alle deler av selskapet," kommenterte Tom Moline, en tidligere senior flyteknologiingeniør i SpaceX. "Selskapet rettferdiggjør å kaste bort alt som kan stå i veien for å oppnå dette målet, inkludert arbeidernes sikkerhet."

Totalt gjennomførte Reuters intervjuer med over tre dusin personer med kunnskap om sikkerhetspraksis ved Elon Musks SpaceX, hvorav et flertall var nåværende eller tidligere ansatte. Mange av disse kildene valgte å forbli anonyme på grunn av bekymringer om potensielle karriere- eller juridiske konsekvenser.

Det er viktig å merke seg at de dokumenterte skadene, som overstiger 600, bare representerer en brøkdel av det totale antall tilfeller, et tall som ikke er offentliggjort. Siden 2016 har OSHA gitt selskapene mandat til å årlig rapportere sine samlede skadetall; SpaceX-anlegg unnlot imidlertid å sende inn rapporter i de fleste av disse årene.

Spesielt, omtrent to tredjedeler av skadene som ble brakt frem av denne nylige Reuters-undersøkelsen skjedde i år da SpaceX ikke rapporterte disse årlige dataene.

Detaljene om de over 600 skadene ble avdekket ved å analysere rettsdokumenter fra arbeidersøksmål, ansattes medisinske journaler, erstatningskrav fra statlige arbeidere, forespørsler om offentlige registre og journaler for nødanrop.

Written by Alius Noreika

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -