6.6 C
Brussel
onsdag 28. februar 2024
internasjonaltEt metall blir mer verdifullt enn olje og gull

Et metall blir mer verdifullt enn olje og gull

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Et metall blir mer verdifullt enn olje og gull. Gruvedriften omorganiserer bokstavelig talt verdens økonomiske krefter. Litium.

Med den raske utviklingen av elektronikk har litium blitt ikke mindre viktig - det er hovedelementet i ethvert batteri. I 30 år har etterspørselen vokst mangfoldig, og økonomer anser dette metallet som en nøkkelkomponent i fremtiden teknologier.

Vi trenger mer og mer litium

På slutten av 20-tallet ble litium praktisk talt ikke brukt i industrien, så utvinningen var i et lite volum - omtrent 5 tusen tonn per år. Men i 1991 snudde Sonys oppladbare litium-ion-batteri ting, skriver money.bg.

Batteriet var vellykket på mange måter. Den var lett, billig å produsere og ladet raskt. Og viktigst av alt, minneeffekten – tap av kapasitet over tid – var nesten fraværende.

Litium-ion (Li-ion) og litium-polymer (Li-pol) batterier er raskt i ferd med å bli ledende innen produksjon, og etterspørselen etter litium øker mangfoldig. Dette ble drevet av den blomstrende produksjonen av smarttelefoner, nettbrett, bærbare datamaskiner, etc.

Som et resultat nådde litiumproduksjonen i 1995 10 tusen tonn, i 2010 - 28 tusen, og i dag produseres mer enn 86 tusen tonn årlig. I løpet av de siste 30 årene har etterspørselen etter dette metallet tidoblet seg! Men som tiden har vist, er dette bare begynnelsen.

Utvikling av elektrisk transport

I tillegg til utviklingen av mobile enheter og andre dingser i verden, vokser elbilmarkedet raskt. Imidlertid kunne elektrisk transport i mange år ikke løse 2 problemer: kompleksiteten til lading og strømreserve på grunn av den lille kapasiteten til batterier.

I mer enn 100 år var det kun offentlig transport som reiste med elektrisk trekkraft – trolleybusser, trikker, elektriske tog, metro. Men med bruken av nye batterier fikk elbiler en sjanse til å konkurrere med bensin- og dieselbiler.

De forurenser miljøet mindre, og viktigst av alt, er mer økonomiske å bruke: kostnadene er i gjennomsnitt 40-60% mindre enn prisen på en bensintank. På grunn av mangel på teknologi og høye produksjonskostnader er de 1.5-2 ganger dyrere enn konvensjonelle biler. Denne forskjellen avtar imidlertid over tid.

Det er allerede over 1.5 milliarder biler i verden, hvorav omtrent 1 % går på elektrisitet. Det potensielle markedet er enormt, flere og flere mennesker bytter til elbiler hvert år: hvis det for 10 år siden ikke en gang var 500 tusen biler på planeten, så var det allerede 2021 millioner av dem i 2. Ifølge eksperter vil dette antallet vokse minst 5 ganger om 6 år.

I tillegg kunngjorde europeiske land den gradvise opphøret av produksjonen av biler med forbrenningsmotorer. Dette er planlagt ferdigstilt innen 2030.

Denne virkeligheten og de annonserte planene har dramatisk økt forbruket av litiumråvarer (primært litiumkarbonat). Hvis verden i 2000 trengte 68 tusen tonn, så oversteg denne indikatoren i 2019 allerede 315 tusen tonn - forbruket har økt med 4.5 ganger.

Økende etterspørsel etter batterier har påvirket prisene. Litiumkarbonat i 2004 kostet $ 2 tusen per tonn, deretter for 2 år siden - $ 6.5 tusen, i 2021 - $ 17 tusen. På topptider nådde prisen til og med 70 tusen dollar. Kort sagt er markedsveksten enorm.

Hvem blir ledende innen litiumproduksjon?

For tiden faller mer enn 90 % av verdensproduksjonen av litiumforbindelser på Australia, Kina og "litiumtrekanten" - Chile og Argentina. Men gitt den raske veksten i industrien og den jevne økningen i etterspørselen etter litium, er det ikke overraskende at alle husket produksjonen og den mulige fortjenesten.

USA, verdens økonomi nummer én, er bekymret for Kinas lederskap og snakker derfor i økende grad om å utvikle egne forekomster. USA har 9.1 millioner tonn litiumreserver, og det er foreløpig bare ett forekomst der industriell produksjon finner sted – dette er Silver Peak-gruven.

En annen potensiell forekomst er Tucker Pass, som ligger i Nevada, som sammen med den første gruven. Det kan raskt sette USA blant de ledende innen litiumproduksjon.

Det er mindre potensielt potensial i Russland. Det eneste feltet som har vært i drift siden Sovjetunionens tid i Zavittsk på 1990-tallet, ble bevart. En ny utvinningsteknologi utvikles nå som, hvis den lykkes, kan brukes på en stengt gruve og gjenopprette den.

Generelt er reservene i Den russiske føderasjonen små, anslått til 1 million tonn. Til sammenligning, i Kina er det reserver i volumet på 5.1 millioner tonn, i Australia – 7.3 millioner tonn, i Argentina – 19 millioner tonn.

Rosatom kunngjorde utviklingen av forekomster i Murmansk- og Irkutsk-regionene. Etter planen skal lokal produksjon innen 2030 kunne dekke landets behov. Hvordan det vil slå ut i praksis er vanskelig å forutsi, skriver på nettstedet dzen.ru.

Imidlertid kan Latin-Amerika, nemlig Argentina, Chile og Bolivia, dra mest nytte av veksten i litiummarkedet. På deres territorium er det mer enn halvparten av alle kjente verdensreserver av dette metallet. De to første landene er allerede blant de ledende innen litiumproduksjon.

Hvis de kan bygge transportinfrastrukturen og tiltrekke seg internasjonale investorer, vil de bokstavelig talt bli rike. Rosatom vurderer for øvrig også lokale felt med utviklingspotensial.

Så litiummarkedet vokser og er en lønnsom investering. I nær fremtid vil alle land kjempe for det, i håp om å bli ledende innen produksjon og få sin del av fortjenesten.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -