8.3 C
Brussel
Fredag, februar 23, 2024
internasjonaltDen romersk-katolske kirke tillater ikke frimurere å motta nattverd

Den romersk-katolske kirke tillater ikke frimurere å motta nattverd

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Gaston de Persigny
Gaston de Persigny
Gaston de Persigny - Reporter kl The European Times Nyheter

Vatikanet har bekreftet forbudet mot romersk-katolikker fra medlemskap i frimurerlosjer. Uttalelsen kommer som svar på et spørsmål fra den filippinske romersk-katolske biskopen, som søker råd om hvordan han skal håndtere det økende antallet av hans sognebarn som er medlemmer av frimurerlosjer.

I sitt svar 13. november svarte Vatikanet at romersk-katolske kristne, lekfolk og geistlige, har forbud mot medlemskap i frimurerlosjer. Den viser til den siste offisielle kjennelsen fra 1983, signert av daværende kardinal Joseph Ratzinger (og til slutt pave Benedikt XVI fra 2005 til 2013), som sa at romersk-katolske frimurere var "i en tilstand av alvorlig synd" og derfor ikke kan motta nattverd . Årsaken er at frimureriets prinsipper er "inkonsistente med kirkens lære" og deres "praksis og ritualer".

På Filippinene er frimureriet blant romersk-katolske kristne i ferd med å bli mote. Kristne frimurere bistår prestene med å administrere nattverden, og flere høytstående medlemmer av den lokale synoden er også medlemmer av en frimurerloge.

Vatikanet råder filippinske biskoper til å "gjennomføre en katekese tilgjengelig for befolkningen om årsakene til uforenlighet mellom den katolske troen og frimureriet" i alle prestegjeld. De bør også vurdere en offentlig uttalelse om saken, heter det i brevet, signert av trosprefekten Victor Fernandez og kontrasignert av pave Frans.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -