8.6 C
Brussel
onsdag 21. februar 2024
internasjonaltEn russisk delegasjon skal til Skopje

En russisk delegasjon skal til Skopje

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Den russiske delegasjonen vil delta på et møte i OSSEs utenriksministerråd i Skopje, etter at Bulgaria, som lovet til Nord-Makedonia, åpnet luftrommet for den russiske føderasjonen, sa Russlands utenriksminister Sergey Lavrov, sitert av TASS og BTA.

«Nå ser det ut til at Makedonia har invitert oss til OSSEs utenriksministerråd. Bulgaria ser ut til å ha lovet Makedonia å åpne sitt luftrom. Hvis det går, vil vi være der, sa ministeren, da han talte på Primakovskis leseforum.

Fra 29. november til 1. desember vil Skopje være vertskap for OSSE-toppmøtet, som utenriksministeren i Republikken Nord-Makedonia og OSSE-formann Bujar Osmani beskrev som «den største begivenheten i Nord-Makedonias historie».

76 delegasjoner fra OSSEs medlemsland og OSSE-partnere forventes å ankomme Skopje, hovedsakelig representert av utenriksministre.

Bulgaria lar Sergey Lavrovs fly passere gjennom bulgarsk luftrom. Dette ble rapportert til TASS av Russlands ambassadør i Bulgaria, Eleonora Mitrofanova. Hun presiserer at det ble mottatt et positivt svar på Moskvas notat om utenriksministerens fly som flyr over for å gå til møtet i utenriksministerrådet i OSSEs møte i Skopje.

«Et positivt svar ble mottatt på notatet vårt om passasje av Lavrovs fly gjennom luftrommet i Bulgaria. Utenriksdepartementet i Bulgaria informerte oss offisielt om at det er tillatt å fly på himmelen over landet for vår minister, sa Mitrofanova til TASS. Lavrov har tidligere selv uttalt at den russiske delegasjonen vil delta i OSSE-møtet i Skopje dersom Bulgaria åpner sitt luftrom for flukt til delegasjonen fra Den russiske føderasjonen.

Før tillatelsen ble gitt av det bulgarske utenriksdepartementet, uttalte EU-kommisjonen at flukten til den russiske utenriksministeren ikke var i strid med EUs sanksjoner.

Foto: HE Eleonora Mitrofanova, Russlands ambassadør til Bulgaria

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -