9.3 C
Brussel
Fredag, Mars 1, 2024
institusjonerforente nasjonerINTERVJU: En humanitærs smertefulle beslutning om å forlate hjemmet sitt og jobbe i...

INTERVJU: En humanitærs smertefulle beslutning om å forlate hjemmet sitt og jobbe i Gaza |

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

As UNRWAsin lager- og distribusjonsansvarlig, Maha Hijazi, var ansvarlig for å sikre mat til hundretusenvis av fordrevne mennesker som har søkt tilflukt i krisesentrene.

Mission impossible

"UNRWA-team i Gaza jobber hardt for å gi alle de grunnleggende behovene til disse menneskene, og nummer én er sikkerhet og sikkerhet," sa hun.

"Vi gjør vårt beste til tross for alle utfordringene, til tross for de begrensede ressursene, til tross for at det ikke er drivstoff. Men vi er på bakken og gjør et umulig oppdrag for å sikre det vi kan sikre for folket vårt.»

Fru Hijazi er også mor, og denne uken flyktet familien hennes til Egypt fordi barna hennes vil være trygge der.

Hun snakket med FNs nyheter om den smertefulle beslutningen om å forlate Gaza, hjemmet og jobben hennes.

Dette intervjuet er redigert for lengde og klarhet.

Maha Hijazi: Verken barna mine eller noen av våre palestinske barn føler seg trygge, føler seg trygge og føler seg beskyttet. Hele natten og dagen hører de bombing overalt, og de har bare ett spørsmål: Hva gjorde vi galt for å fortjene dette livet, og skal vi dø i dag eller i natt?

Hver dag spurte de meg før vi la oss: 'Mamma, vil vi dø i kveld, på samme måte som våre naboer, på samme måte som våre slektninger?' Så jeg måtte klemme dem og love dem at hvis vi dør, skal vi dø sammen, så vi vil ikke føle noe. Og hvis du hører bombingen, så er du trygg. Raketten som vil drepe deg, du vil ikke høre lyden. 

FN-nyheter: Du flyktet fra Gaza mandag for Egypt. Fortell oss om reisen, spesielt ettersom humanitære folk har sagt at ingen steder er trygt i Gaza.

Maha Hijazi: Jeg føler meg sint for at jeg må forlate hjemlandet mitt – for å forlate hjemmet mitt, leiligheten min, og også for å forlate det daglige arbeidet mitt med å støtte flyktningene – men hva annet kan jeg gjøre for barna mine fordi de har dobbelt nasjonalitet. Jeg trenger å få denne sjansen for at de skal sove og føle at de ligner på andre barn. Så jeg vil ikke gå glipp av denne muligheten til tross for all smerten inni meg.

Jeg kan fortelle deg at hele turen gråt jeg med barna mine fordi vi ikke vil forlate landet vårt, vi vil ikke forlate Gaza. Men vi ble tvunget til å gjøre det for å søke sikkerhet og beskyttelse. 

Jeg bodde faktisk midt i Gaza, i Deir al Balah, og krysset er ved Rafah i sør. Mange mennesker som nettopp ble evakuert gikk på Salahadin Street, og de ville ikke ha noe sted å gå. Vi så dem og vi var vitne til bombingen under turen til vi nådde Rafah-krysset som for øvrig ikke alle palestinere har lov til å gå gjennom. Du må ha en annen nasjonalitet eller et annet pass. Så, det var tøft, og jeg vil ikke glemme denne dagen.

UN News: Hva var hovedoppgaven din i UNRWA?

Maha Hijazi: Hovedoppgaven min under nødssituasjonen, eller under denne krigen, var matvarefokuspunktet på det sentrale operasjonsrommet. Så jeg var ansvarlig for å sikre matvarene som trengs for de fordrevne (IDPs) inne i UNRWA-tilfluktsrom. Planen vår var å ha 150,000 XNUMX palestinere internt fordrevne i UNRWA-tilfluktsrom som nå når rundt en million. Deres behov er svært høye og det er mangel på ressurser, så det er derfor vi jobber hardt bare for å sikre minst et minimum for at de skal overleve.

FN-nyheter: Hvordan fungerer UNRWA, og hvor er det i stand til å hjelpe Gazans?

Maha Hijazi: Folk søker UNRWA-skoler. De søker beskyttelse under FN-flagget, og da er vi ansvarlige for å gi dem mat og ikke-matvarer, tepper, madrasser, i tillegg til drikkevann og rennende vann. 

UNRWA-team i Gaza jobber hardt for å gi alle de grunnleggende behovene til disse menneskene, og nummer én er sikkerhet og sikkerhet. Til tross for det er det ikke noe trygt sted i Gaza, noe som er veldig sant og veldig riktig. Men vi gjør vårt beste, til tross for alle utfordringene, til tross for de begrensede ressursene, til tross for at det ikke er drivstoff. Men vi er på bakken og gjør et umulig oppdrag for å sikre det vi kan sikre for folket vårt.

FN-nyheter: Fikk UNRWA drivstoff da du var der? Hva med mat og vann? Får du det du trenger?

Maha Hijazi: De første dagene med eskalering sluttet vi å motta drivstoff. Og etter det fikk vi som dråper drivstoff bare for å betjene kjøretøyene våre. Nylig, for kanskje fire-fem dager siden, fikk vi lov til å motta drivstoff, men det var en svært liten mengde. Jeg husker de siste dagene jeg var i Gaza, vi hadde hjelpebilene ved Rafah-krysset, men ingen drivstoff på lastebilene, så lastebilene sto fast i to dager og ventet på å få bensin. Generatorene for å gi strøm, også pumpe vann, kloakkanlegg, alt trenger drivstoff, i tillegg til bakeriene. 

Når det gjelder mat og vann, er det svært, veldig små mengder og ikke tilstrekkelig for våre behov ettersom antallet internt fordrevne øker dramatisk. Men det er ikke bare folk inne i UNRWA-tilfluktsrom. Det er hundretusenvis av mennesker utenfor UNRWA-tilfluktsrom. De er sultne og de får ikke mat, selv på lokale markeder. Familien min var ikke i et krisesenter for UNRWA, men jeg husker at foreldrene mine ikke fikk tilstrekkelige mengder mat fra markedet. Det var vi vitne til. Vi dro til markedene, men de er tomme. Vi fant ingenting å kjøpe. Vi har penger, men vi har ingenting å kjøpe. 

Kilde lenke

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -