8.5 C
Brussel
Fredag, Mars 1, 2024
Redaktørens valgNY 75 Commitment fremmer redning av den opprinnelige betydningen av UDHR

NY 75 Commitment fremmer redning av den opprinnelige betydningen av UDHR

Det er innenfor rammen av det 5. transatlantiske toppmøtet hvor liv, familie og friheter fremheves innenfor rammen av retten til liv, familie og friheter innenfor rammen av retten til liv.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Det er innenfor rammen av det 5. transatlantiske toppmøtet hvor liv, familie og friheter fremheves innenfor rammen av retten til liv, familie og friheter innenfor rammen av retten til liv.

En forpliktelse til å redde den opprinnelige betydningen av Verdenserklæringen om menneskerettigheter (UDHR) dukket opp ved FNs (FN) hovedkvarter godkjent av mer enn 200 politiske og samfunnsledere fra 40 land som deltar i det femte transatlantiske toppmøtet. Det er New York Commitment som feirer 5-årsjubileet for UDHR.

Beskytte liv og religiøs bakgrunn

I dette ble de tilstedeværende enige om å arbeide for å etablere muliggjørende miljøer for familiedannelse og stabilitet; å beskytte barn, både før og etter fødselen; og å respektere foreldres og foresattes frihet til å sørge for religiøs og moralsk oppdragelse av sine barn i samsvar med deres egen overbevisning. De lovet også å fremme respekt for de forskjellige religiøse og etiske verdiene, kulturelle bakgrunnen og filosofiske overbevisningene til verdens folk.

"Vi er her for å bringe til nåtiden, i sin opprinnelige forstand, den avtalen fra 1948, vi må vende tilbake til mennesket og, derfra, garantere hans eller hennes grunnleggende rettigheter. Det er nettopp her, i FN, at vår stemme må bli hørt. Vi hevder de grunnleggende prinsippene som inspirerte UDHR, de er tidløse og transcendente prinsipper, sa José Antonio Kast, president for Political Network for Values, den organiserende institusjonen for arrangementet.

New York Commitment 75 for Universal Human Rights gir synlighet til en bred konsensus som eksisterer på alle kontinenter om behovet for å bekrefte personens verdighet og grunnleggende verdier, spesielt liv, familie og friheter.

– Det er mange av oss som tenker slik og er veldig aktive på det sosiale, politiske og kulturelle området, og vi tror at det alltid er rom for dialog. Det er vår plikt å minne de som glemmer eller ønsker å forvrenge den opprinnelige betydningen av UDHR, sa han.

Likeledes, Santiago Santurio, argentinsk nasjonal representant, erklærte: «Det kan ikke være slik at det farligste stedet i verden i dag er livmoren, der menneskeliv er mest utsatt. Det er der vi må forsvare det med mer styrke, med mer overbevisning. Og som staten må beskytte. Og at familier må fremme det. På samme måte som vi må beskytte familier mot overgrep fra stater og regjeringer, på samme måte som vi må beskytte stater mot overgrep fra internasjonale organisasjoner. Det er en spesifikk sak her, Beatriz del Salvador-saken, der vi risikerer at noen mennesker fra Costa Rica ønsker å lovfeste abort for hele Amerika. Dette er svært alvorlig for forsvaret av menneskerettighetene og statens suverenitet. Beatriz-saken må være et eksempel på at menneskerettigheter må forsvares i internasjonale organer og at disse organene ikke skal misbrukes for å påføre staters og parlamenters vilje.

Ito Bisonó, minister for industri og handel i Den dominikanske republikk, påpekte at det aldri har vært mer beleilig å bekrefte prinsippene som ga opphav til UDHR i møte med truslene som spesielt menneskers liv, frihet og verdighet lider i dag. .

Samuel George, medlem av det ghanesiske parlamentet, understreket at FNs Magna Carta forankrer retten til liv, beskyttelsen som bør gis til familien basert på ekteskapet mellom en mann og en kvinne, beskyttelsen av morskap og barndom, fortrinnsretten til foreldre til å velge utdanning til barna sine, tankefrihet, samvittighetsfrihet, religion, mening og ytringsfrihet, og det er derfor det er uforståelig at internasjonale organisasjoner skal krenke dem.

Margarita de la Pisa, et medlem av Europaparlamentet, påpekte at disse rettighetene, langt fra å være regressive, er grunnlaget for sann menneskelig utvikling. "Å forsvare livet betyr for eksempel en politisk forpliktelse til velstand," sa hun.

I samme blodåre, Hafid El-Hachimi, en tjenestemann i den uavhengige permanente kommisjonen for menneskerettigheter i Organisasjonen for islamsk samarbeid, sa at familier er den grunnleggende enheten for bærekraftig, kulturell og økonomisk utvikling av samfunnet, så å søke omdefineringer av familien betyr å kompromittere fremtiden.

Neydy Casillas, en ekspert i multilaterale organisasjoner og visepresident for Global Center for Human Rights (GCHR) refererte til saken om Beatriz, den unge salvadoranske kvinnen hvis datter, Leilani, døde timer etter fødselen på grunn av anencefali, og hvis sak ble tatt til Inter-American Court of Human Rights av abortgrupper: «Da de så denne tragiske saken, trakasserte abortgrupper som hevder å beskytte kvinner, ulovlig skaffet Beatriz sin medisinske fil, adressen hennes og dro til hjemmet hennes, trakasserte henne, fylte henne med frykt sykdommen hennes (hun led av lupus) og overbeviste henne om at hun ville dø hvis hun ikke tok abort.»

Hun henvendte seg deretter til lovgiverne i flere land og advarte om at deres "autoritet blir skadet, ettersom de har legitimiteten til folket, som ga dem en stemme til å snakke på deres vegne, så demokratiet blir avsluttet ved å stille dem til taushet", sa hun .

Den paraguayanske nestlederen, Raúl Latorre, fordømte også at de søker å endre konsensusen og konseptet som Verdenserklæringen om menneskerettigheter opprinnelig representerte: "Organismer i folkeretten angriper åpent retten til de som ikke kan forsvare seg, til de som ikke kan snakke", med henvisning til det ufødte barnet.

Hva er New York-forpliktelsen?

I New York Commitment lovet deltakerne på møtet å danne en global allianse for menneskerettighetene og de grunnleggende frihetene som er nedfelt og universelt anerkjent i UDHR.

De vil arbeide for å etablere muliggjørende miljøer for familiedannelse og stabilitet; å beskytte barn, både før og etter fødselen; og å sikre at foreldres og foresattes frihet til å sørge for religiøs og moralsk utdanning av barna i samsvar med deres egen overbevisning respekteres.

De lovet også å fremme respekt for de forskjellige religiøse og etiske verdiene, kulturelle bakgrunnen og filosofiske overbevisningene til verdens folk, så vel som for statens suverenitet i saker innenfor deres nasjonale jurisdiksjon.

Et annerledes toppmøte i FN

Det 5. transatlantiske toppmøtet, sammenkalt under temaet «Bekreftelse av universelle menneskerettigheter – å bygge bro mellom kulturer for liv, familie og friheter», fant sted 16.-17. november i rom 4 i FNs hovedkvarter, innenfor rammen av 75-årsjubileet for UDHR. Arrangementet ble arrangert av Political Network for Values ​​(PNfV) og dets partnerorganisasjoner.

Deltakerne inkluderte Erwin Ronquillo, minister for barnevern i Ecuador; Raúl Latorre, president for Deputertkammeret i Paraguay; Kinga Gál og Margarita de la Pisa, medlemmer av EU-parlamentet for henholdsvis Ungarn og Spania; Lucy Akello, parlamentsmedlem i Uganda; Päivi Räsänen, parlamentsmedlem i Finland; Corina Cano, visepresident for nasjonalforsamlingen i Panama; Germán Blanco, senator i Colombia; Nikolas Ferreira fra Brasil; Santiago Santurio, parlamentsmedlem i Argentina; og Rafael López Aliaga, borgermester i Lima (ved video).

Også Lila Rose, president for Live Action; Valerie Huber, pådriver for Geneva Consensus Statement og president for Institute for Women's Health; Sharon Slater, president for Family Watch International; Dawn Hawkins, administrerende direktør for International Center on Sexual Exploitation; Neydy Casillas, visepresident for internasjonale anliggender ved Global Center for Human Rights; Ádám Kavecsánszki, president for Foundation for a Civic Hungary; Austin Ruse, president i C-Fam; Brett Schaefer, stipendiat ved Heritage Foundation; og Peter Torcsi, driftsdirektør ved Senter for grunnleggende rettigheter; blant andre.

Arrangementet er offisielt støttet av regjeringen i Guatemala og er sponset av The Heritage Foundation, Center for Fundamental Rights, Foundation for a Civic Hungary, Global Center for Human Rights, International Center on Sexual Exploitation, Family Watch International, C-Fam, ADF International, Institute for Women's Health, International Organization for the Family og Talenting Group.

Toppmøtet ble ledet av José Antonio Kast, grunnlegger av det republikanske partiet i Chile, tidligere presidentkandidat i hans land, og president for PNfV.

PNfV er et internasjonalt nettverk av politikere som aktivt forplikter seg til å fremme og forsvare liv, familie og friheter. De transatlantiske toppmøtene er en hjørnestein i nettverket. De samler politikere og samfunnsledere fra forskjellige land for å styrke båndene, dele suksesshistorier og beste praksis og bygge felles agendaer. De avholdes normalt annethvert år.

Det første toppmøtet ble holdt i FN i New York i 2014, fulgt av andre i EU-parlamentet i Brussel i 2017, på den colombianske hovedstaden i Bogotá i 2019, og ved Det ungarske vitenskapsakademiet i Budapest i fjor.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -