8.2 C
Brussel
onsdag 21. februar 2024
Vitenskap og teknologiArkeologiArkeologer har oppdaget en grav til en kongelig skriver nær Kairo

Arkeologer har oppdaget en grav til en kongelig skriver nær Kairo

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Gaston de Persigny
Gaston de Persigny
Gaston de Persigny - Reporter kl The European Times Nyheter

I begynnelsen av november har en tsjekkisk arkeologisk ekspedisjon fra Karlsuniversitetet i Praha oppdaget graven til den kongelige skribenten Jheuti Em Hat under utgravninger ved Abu Sir nekropolis utenfor Kairo, kunngjorde Egypts departement for turisme og kulturminner.

Generalsekretæren for det øverste antikvitetsrådet, Mustafa Waziri, forklarte at denne delen av gravkomplekset huser minnesmerkene til høye dignitærer og generaler fra de tjuesette og tjuesjuende dynastier i det gamle Egypt.

Ifølge ham kommer betydningen av oppdagelsen av at livet til denne kongelige skriveren var helt ukjent til nå. Abu Sirs studie kaster lys over historiske endringer i løpet av det turbulente 5. og 6. århundre fvt.

Direktøren for den tsjekkiske misjonen, Marcel Barta, forklarte at graven ble bygget i form av en brønn som ender i gravkammeret til kongelig skriver Jheuti Em Hat.

Han sa at selv om den øvre delen av graven ikke ble funnet intakt, inneholder gravkammeret mange rike hieroglyfiske scener og skrifter. Taket viser solens ferd over himmelhvelvet i morgen- og kveldsbåtene, akkompagnert av salmer om soloppgang og solnedgang. Gravkammeret kan nås via en liten horisontal passasje under brønnen, som er omtrent tre meter lang, bemerket han.

De religiøse tekstene og bildene på veggene til steinsarkofagen var ment å sikre Jheuti Em Hats jevne overgang til evig liv.

Underdirektøren for den tsjekkiske misjonen Mohamed Majed, avdekket sarkofagen til kongelig skribent, og la til at den er laget av stein og dekorert med hieroglyfiske tekster og avbildninger av guder fra utsiden og innsiden.

Oversiden av kistedekselet og dets lengre sider er dekorert med forskjellige tekster fra De dødes bok, inkludert bilder av guder som beskytter den avdøde.

De kortere sidene av omslaget har bilder av gudinnene "Isis og Nephthys" akkompagnert av tekster om beskyttelse for den avdøde.

"Når det gjelder de ytre sidene av kisten, er de dekorert med utdrag fra kiste- og pyramidetekstene, som er en delvis gjentakelse av trolldommene som allerede dukket opp på veggene i gravkammeret," sa han og la til: "Ved bunnen av den indre veggen av kisten er gudinnen «Immutet» avbildet, gudinnen til Vesten, og de indre sidene inneholder det som kalles Canopic trylleformularer, resitert av denne gudinnen og jordens gud (Geb).»

"Alle disse religiøse og magiske tekstene var ment å sikre den avdødes jevne inntreden i evig liv."

Antropologiske studier av mammaen hans indikerer at han døde ung, rundt 25 år gammel. Det ble funnet tegn på misdannelser som kan være relatert til arbeidet hans, som slitasje på ryggraden fra langvarig sittestilling og alvorlig benskjørhet.

Abu Sir-komplekset ligger 4.5 kilometer fra Saqqara-nekropolisen. Den største samlingen av papyrus til dags dato er oppdaget der. arkeologer har ikke funnet noen gravgjenstander da graven ble plyndret, trolig på 5-tallet e.Kr.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -