9.4 C
Brussel
onsdag 21. februar 2024
MeningUtdanningskrise i Marokko: Ansvaret til statsminister Aziz Akhannouch i...

Utdanningskrise i Marokko: Ansvaret til statsminister Aziz Akhannouch i spørsmålet

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Lahcen Hammouch
Lahcen Hammouchhttps://www.facebook.com/lahcenhammouch
Lahcen Hammouch er journalist. Administrerende direktør Bruxelles-Média. Sosiolog ved ULB.

Den vedvarende krisen i Marokkos utdanningssektor vekker bekymring for de ødeleggende konsekvensene som kan følge av dagens ledelse. Etter år med fiasko for det marokkanske utdanningssystemet, ser det ut til at tilliten til flertallet av innbyggerne har erodert, noe som reiser spørsmål om ansvaret til regjeringen ledet av Aziz Akhannouch, den nåværende statsministeren og en forretningsmann med milliardærforbindelser.

Rapporter, både internasjonale og nasjonale, fortsetter å fremheve den alarmerende tilstanden for utdanning i Marokko. I følge en studie fra Bank al-Maghrib ligger analfabetismen i Marokko på 32.4 %, noe som fremhever de vedvarende mangler ved utdanningssystemet. Dessuten unnlater 67 % av marokkanske barn å svare på et enkelt leseforståelsesspørsmål riktig, noe som avslører en dyp krise i tilegnelsen av grunnleggende ferdigheter.

På dette bakteppet er ansvaret til regjeringen, ledet av forretningsmannen og statsminister Aziz Akhannouch, i ferd med å bli en bekymringssak, ikke minst på grunn av dens rolle i å definere politikk og budsjettbevilgninger. Statistikk fra Utdanningsdepartementet viser at andelen av budsjettet som er bevilget til utdanning forblir under internasjonale anbefalinger, og ikke overstiger 5.5 % av BNP i 2006.

Knappheten på økonomiske ressurser tildelt utdanning, som fremhevet i en UNESCO-studie, synliggjør de politiske valgene som kan ha en negativ innvirkning på utdanningssektoren. Som statsminister og en viktig aktør i regjeringen er ansvaret til Aziz Akhannouch og hans regjeringsteam for utdanningskrisen udiskutabelt. Politiske beslutninger, inkludert administrativ sentralisering og mangel på støtte i distriktene, bidrar til å forverre utdanningsforskjellene.

Det er tvingende nødvendig at regjeringen, under ledelse av Aziz Akhannouch, tar sin del av ansvaret for utdanningskrisen ved å erkjenne de eksisterende manglene og ta konkrete skritt for å reformere systemet. Dette innebærer en gjennomgang av budsjettpolitikken, strukturelle reformer og en forpliktelse til kvalitetsutdanning for alle marokkanske borgere. Kort sagt, regjeringens ansvar for denne utdanningskrisen kan ikke ignoreres, og betydelige tiltak er nødvendig for å sikre en lysere utdanningsfremtid for Marokkos ungdom.

De streikende, som krever kansellering av alle disiplinære avgjørelser og sanksjoner knyttet til deres militante aktiviteter, avviser bestemt statutten, både i form og innhold. Oppfordringen deres inkluderer også et presserende krav om høyere lønn og pensjoner. Dessverre har denne situasjonen en negativ innvirkning på studenter, som lider under konsekvensene av denne konflikten.

I skyggen av denne vedvarende utdanningskrisen fremheves ansvaret til regjeringen, legemliggjort av Aziz Akhannouch, statsminister og milliardær forretningsmann. Behovet for vidtrekkende reformer i det marokkanske utdanningssystemet er i ferd med å bli tvingende nødvendig for å sikre en mer lovende utdanningsfremtid for landets unge.

Regjeringen og dens statsminister Aziz Akhannouch hadde lovet å skape en million arbeidsplasser og løfte en million familier ut av fattigdom. Regjeringsflertallspartiene hadde også lovet å heve lærerlønningene til 7,500 dirham ved starten av karrieren, med en økning på rundt 300 dollar, samt å øke lønningene til helsepersonell.

Etter en inflasjon av intensjoner og løfter, lever vi nå i en bekymringsfull stillhet, med en regjering som ikke sier noe om kampen mot korrupsjon eller skattereform.

Opprinnelig publisert på Almouwatin.com

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -