9.2 C
Brussel
Tirsdag, april 23, 2024
internasjonaltZakharova: Farlige idioter, analfabeter i Sofia vanære det bulgarske folket

Zakharova: Farlige idioter, analfabeter i Sofia vanære det bulgarske folket

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Det er grunnen til at Lavrovs fly ikke fløy over Bulgaria

Talskvinnen for det russiske UD, Maria Zakharova, kalte beslutningen fra bulgarske myndigheter om å nekte Russlands utenriksminister Sergey Lavrovs fly fra å fly gjennom landets luftrom hvis hun selv var om bord "farlig".

«Det handler ikke bare om dumhet, men om den farlige dumheten til en eller annen intriger i maktstrukturene i Bulgaria. Faktum er at reglene for lufttrafikk er regulert av Chicago-konvensjonen om internasjonal sivil luftfart av 1944. Den foreskriver at statens territorium skal forstås som "landterritorier og ved siden av dem unntatt territorialfarvann." Luftrom er ikke inkludert i begrepet "territorium". , som er forbudt å komme inn på statens territorium», skrev Zakharova på Telegram-kanalen. Ifølge henne, for første gang i hele landet, forbød statsmyndighetene ikke et fly, men en person i flyet fra å være på himmelen, fordi ifølge notatet fra den bulgarske diplomatiske avdelingen, flyet til det russiske departementet of Foreign Affairs fikk fly over den.

«Trodde de bulgarske tjenestemennene at slike tiltak kunne iverksettes som svar på de tusenvis av NATO-operatører som er på våre speilstopplister? Tenkte de på å skape en farlig verdenspresedens i prinsippet? Jeg tror ikke. i Sofia for å vanære det bulgarske folket? …Vi er forresten allerede i Skopje,” la Zakharova til.

Tidligere har Russlands utenriksminister Sergey Lavrov ankommet hovedstaden i Nord-Makedonia, Skopje, for å delta i utenriksministerrådet til Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE). Flyet fløy gjennom Hellas, og før det var ruten forventet å gå gjennom Bulgaria. Som TASS har fått vite, har bulgarsk side nektet å la flyet til den russiske utenriksministeren gå hvis Zakharova er om bord.

Notatet fra det bulgarske utenriksdepartementet sier spesielt: «Tillatelse til å delta i det ovennevnte møtet i Skopje er gitt til utenriksministeren i den russiske føderasjonen Sergey Lavrov og hans medfølgende delegasjon i samsvar med notatet … Beslutningen henviser ikke til direktøren for informasjons- og presseavdelingen til det russiske utenriksdepartementet, Maria Zakharova, som er på listen over sanksjoner, i samsvar med EU-lovgivningen.»

Lengden på ministerflyets rute var omtrent 4,000 km, reisen varte i mer enn fem timer. Lavrovs fly fløy over Tyrkia og Hellas på vei til Nord-Makedonia.

Illustrasjonsfoto av Lubov Tandit: https://www.pexels.com/photo/people-walking-on-concrete-road-with-mid-rise-buildings-under-clouded-sky-92412/

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -