8.3 C
Brussel
Fredag, februar 23, 2024
HelseAntidepressiva og hjerneslag

Antidepressiva og hjerneslag

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Gabriel Carrion Lopez
Gabriel Carrion Lopezhttps://www.amazon.es/s?k=Gabriel+Carrion+Lopez
Gabriel Carrión López: Jumilla, Murcia (SPANIA), 1962. Forfatter, manusforfatter og filmskaper. Han har jobbet som undersøkende journalist siden 1985 i presse, radio og TV. Ekspert på sekter og nye religiøse bevegelser har han utgitt to bøker om terrorgruppen ETA. Han samarbeider med fri presse og holder foredrag om ulike emner.

Det er kaldt, Paris på denne tiden av året har en kjølig luftfuktighet på 83 prosent, og temperaturen er bare tre grader. Heldigvis lar min vanlige café au lait og toast med smør og syltetøy meg legge datamaskinen på bordet for å komme nærmere en historie som igjen tar oss inn i dødens og det medisinske etablissementets ødeleggende verden.

I en avis, 22. september 2001, for mange år siden, kom jeg over en liten blurb, du vet, de korte nyhetssakene som vises i spalteform og som brukes av avisredaktører for å fylle siden, som lyder som følger:

Blødningsrisiko med nye antidepressiva:
En studie publisert i den siste utgaven av British Medical Journal sier at den nye generasjons antidepressiva som hemmer reabsorpsjonen av serotonin i hjernen øker risikoen for gastrointestinal blødning hos eldre mennesker. Forskningen, utført på flere kanadiske sykehus, fant spesielt at sjansen for å lide av en slik lidelse økes med 10 prosent.

Selv om forskningen ble utført på et kanadisk sykehus, er realiteten at de siste tjue årene har inntaket av antidepressiva i verdens befolkning vært og fortsetter å være alarmerende. Den store farmasøytiske industrien, hjulpet av allmennleger, media og psykiatere, har implantert ideen om at enhver følelsesmessig tilstand som opprører oss kan erklæres som en "psykisk sykdom" og medisineres med en viss glede med nye generasjons antidepressiva.

Jeg var selv hos legen i 2010 og legen som oppsøkte meg, da jeg fortalte henne om min sinnstilstand, om en viss apati, fordi jeg nettopp hadde gått gjennom en prosess med dyp sorg som jeg fortsatt var nedsenket i, uten å tenke på noen annen type behandling, skrev ut antidepressiva til meg, som jeg selvfølgelig ikke tok. Men hver gang jeg besøker legen min for å få dokumenter relatert til en test, er jeg forbauset over å se at journalene mine viser meg som en person som lider av depresjon. Hvis jeg hadde bestemt meg for å ta medisiner på den tiden, ville jeg i dag vært en kronisk syk person proppet med piller for min "depressive" behandling.

I november 2022 publiserte en geriatrisk portal en rapport med en ødeleggende overskrift: Tilfeller av hjerneslag vil øke med 34 % det neste tiåret i Europa. Det spanske nevrologiske foreningen (SEN) påpekte det 12.2 millioner mennesker i verden vil få hjerneslag i 2022 og 6.5 millioner vil dø. Den uttalte også at mer enn 110 millioner mennesker som hadde fått hjerneslag var i en situasjon med funksjonshemming. 

Ifølge foreningen og andre konsulterte inkluderer mulige årsaker til hjerneslag høyt blodtrykk, røyking, fysisk inaktivitet, et usunt kosthold, overvekt, overdreven alkoholforbruk, atrieflimmer, høye blodlipidnivåer, diabetes mellitus, genetikk, stress, etc.. Det ser ut til at det å leve generelt forårsaker hjerneslag. Nok en gang legger medisin en enorm kortstokk på bordet slik at uansett hvilket kort du får utdelt, har du ikke noe annet valg enn å medisinere deg selv. Og spesielt for stress eller spenninger, angstdempende midler og antidepressiva.

I min beskjedne forskning på forholdet mellom alderdom og hjerneslag har jeg kommet over noen virkelig skremmende artikler som legger all skylden, som rettferdigheten vil ha det, for prøvelsen på den eldre personen (jeg er selv en eldre person). I en artikkel publisert 28. november i år (2023) med tittelen: La depresión, un problema de salud pública entre la población mayor (Depresjon, et folkehelseproblem blant eldre). Blant de skremmende symptomene som kan diagnostisere en slik kronisk sykdom, kan følgende leses:

Depresjon har blitt et folkehelseproblem som fortjener spesiell oppmerksomhet på grunn av sin effekter på kognitiv svikt hos eldre mennesker. Symptomene kan variere og påvirke både det fysiske og følelsesmessige velværet til pasienter.

Vanlige symptomer inkluderer tap av energi eller konstant tretthet, kjedsomhet, tristhet eller apati, lav selvtillit, nervøsitet, rastløshet, vrangforestillinger, uberettiget frykt, følelse av verdiløshet, mild kognitiv svikt, uforklarlige eller kroniske smerter og noen atferdsforstyrrelser.

Sosiale faktorer som ikke i noe tilfelle bør behandles med antidepressiva. Å stemple slike problemer som et tilfelle av folkehelse er en skam som påtvinges for å permanent medisinere mennesker som bare burde få hjelp til å føle seg nyttige igjen. Å hevde at slike mennesker er «en byrde» er å frata dem deres grunnleggende rettigheter, spesielt når de havner på sykehjem, ikke for sosial og emosjonell reintegrering, men bare som «storfe» for å bli matet og stappet med narkotika til de dør. og er ikke lenger til sjenanse.

Overmedisinering er en risikofaktor, spesielt hos personer som allerede er gråhårede. Studier av hva som forårsaker en viss sykdom, utført ved et hvilket som helst universitet i verden eller "akkreditert" organ, analyserer ikke nødvendigvis, om noen gang, hvem som forårsaker den. Det er grunnen til at når vi får foreskrevet noe, bør vi ikke være lei av å spørre til enhver tid, selv til internettsøkemotorer for å vise oss og avklare hvert eneste tvilsmolekyl vi har. Og hvis ikke, anbefaler jeg å bruke noen få dollar (euro) for å kjøpe en bok eller to som er kritiske til det medisinske systemet. Jeg anbefaler alltid, på grunn av forfatteren og hans medisinske opplæring, en av disse to bøkene: Hvordan overleve i en overmedisinert verdeneller Medisiner som dreper og organisert kriminalitet.

Det globale helsevesenet ønsker at vi skal bli overmedisinert. Medisin bør kun brukes svært av og til. Hvis vi hele tiden trenger å være hos legen, så er det noe galt, la oss lese pillene vi tar, bivirkningene de gir, og det kan vise seg at vi faller inn i en selvdestruktiv spiral styrt av den enøyde ledende. den blinde.

Men som jeg alltid sier, når jeg er ferdig med min allerede kalde kaffe, har artiklene mine, observasjonene mine ingenting å gjøre med den ærlige medisinske klassen som prøver å bringe oss nærmere hverandre slik at helsen vår blir bedre og bedre og mer stabil. Og på samme måte er det også praktisk for oss å være bevisst på livet vi lever. Er det sunt? Hvis det ikke er det, la oss endre det.

Referanser:
Los casos de ictus aumentarán un 34% en la próxima década en Europa (geriatricarea.com)
La depresión, un problema de salud pública entre la población mayor (geriatricarea.com)
Diario La Razón, sábado, 22/IX/2021, pág. 35 (Spaña)

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -