5.7 C
Brussel
Tirsdag, april 23, 2024
EuropaRådet og parlamentet inngår avtale om forslag om å revidere energiytelsen til...

Rådet og parlamentet kommer til enighet om forslag om å revidere direktivet om bygningers energiytelse

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

offisielle institusjoner
offisielle institusjoner
Nyheter kommer hovedsakelig fra offisielle institusjoner (offisielle institusjoner)

Rådet og parlamentet nådde i dag foreløpig politisk enighet om et forslag om å revidere direktivet om energiytelse for bygninger.

Det reviderte direktivet setter nye og mer ambisiøse krav til energiytelse for nye og renoverte bygninger i EU og oppfordrer medlemslandene til å renovere bygningsmassen sin.

Bygninger står for over en tredjedel av klimagassutslippene i EU. Takket være denne avtalen vil vi kunne øke bygningers energiytelse, kutte utslipp og takle energifattigdom. Dette er enda et stort skritt nærmere EUs mål om å nå klimanøytralitet innen 2050. I dag er en god dag for innbyggerne, økonomien vår og planeten vår. Teresa Ribera, spansk tredje visepresident i regjeringen og minister for den økologiske overgangen og demografisk utfordring

Teresa Ribera, spansk tredje visepresident for regjeringen og
minister for den økologiske omstillingen og den demografiske utfordringen

Hovedmålene med revisjonen er at alle nybygg innen 2030 skal være nullutslippsbygg, og at eksisterende bygningsmasse innen 2050 skal gjøres om til nullutslippsbygg.

Solenergi i bygninger

De to medlovgiverne har blitt enige om artikkel 9a om solenergi i bygninger som skal sikre utplassering av egnede solenergiinstallasjoner i nye bygninger, offentlige bygninger og eksisterende yrkesbygg som gjennomgår en renoveringshandling som krever tillatelse.  

Minimumsstandarder for energiytelse (MEPS)

Når det kommer til minimumsstandarder for energiytelse (MEPS) i yrkesbygg var medlovgiverne enige om at i 2030 vil alle yrkesbygg være over de 16 % som har dårligst ytelse og innen 2033 over 26 %.

Når det gjelder renoveringsmål for boligbygg, medlemslandene vil sørge for at boligmassen vil redusere det gjennomsnittlige energiforbruket med 16 % i 2030 og et område mellom 20-22 % i 2035. 55 % av energireduksjonen vil måtte oppnås gjennom renovering av de dårligst presterende bygningene.

Utfasing av fossilt brensel i bygninger

Til slutt, i forhold til planen til fase ut fossile brennstoffkjeler, ble begge institusjonene enige om å inkludere et veikart i de nasjonale byggerenoveringsplanene med sikte på å fase ut fossilbrenselkjeler innen 2040.

Neste trinn

Den foreløpige avtalen som ble oppnådd i dag med europeisk Parlamentet må nå godkjennes og formelt vedtas av begge institusjoner.

Bakgrunn

Kommisjonen fremmet for Europaparlamentet og rådet et forslag til omarbeiding av direktivet om energiytelse for bygninger 15. desember 2021. Direktivet er en del av "Passer til 55' pakke, setter visjonen for å oppnå en nullutslippsbygningsmasse innen 2050.

Forslaget er spesielt viktig fordi bygninger står for 40 % av energiforbruket og 36 % av energirelaterte direkte og indirekte klimagassutslipp i EU. Det utgjør også en av spakene som er nødvendige for å levere på Renovation Wave-strategien, publisert i oktober 2020, med spesifikke regulatoriske, finansierings- og muliggjørende tiltak, med mål om å minst doble den årlige energirenoveringshastigheten til bygninger innen 2030 og fremme dype renoveringer .

Eksisterende EPBD, sist revidert i 2018, fastsetter minimumskrav til energiytelsen til nye bygninger og eksisterende bygninger som renoveres. Den etablerer en metodikk for å beregne den integrerte energiytelsen til bygninger og introduserer en energiytelsessertifisering for bygninger.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -