15.5 C
Brussel
Fredag, april 12, 2024
Human RightsRøde Kors og Røde Halvmåne sparket ut Hviterussland

Røde Kors og Røde Halvmåne sparket ut Hviterussland

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Gaston de Persigny
Gaston de Persigny
Gaston de Persigny - Reporter kl The European Times Nyheter

Medlemskap av det hviterussiske Røde Kors i International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies har vært suspendert siden 1. desember, rapporterte organisasjonens pressetjeneste.

Denne avgjørelsen skyldes det faktum at den hviterussiske organisasjonen ikke etterkom forespørselen om å fjerne generalsekretær Dmitrij Shevtsov fra stillingen. Forbundet ba om dette etter hans uttalelser om atomvåpen, i forbindelse med flyttingen av ukrainske barn til Hviterussland, samt hans turer til Donetsk og Luhansk. Vi minner om at en arrestordre ble utstedt av Den internasjonale straffedomstolen for den russiske presidenten Vladimir Putin og barneombudsmannen i den russiske føderasjonen Maria Lvova-Belova nettopp på grunn av den ulovlige deportasjonen av barn og den ulovlige overføringen av mennesker fra territoriet til Ukraina til den russiske føderasjonen.

En hasteforespørsel om å fjerne generalsekretær Shevtsov fra stillingen ble sendt til Hviterussland i begynnelsen av oktober.

– Suspensjonen betyr at det hviterussiske Røde Kors mister sine rettigheter som medlem av den internasjonale føderasjonen av Røde Kors og Røde Halvmåne, sa pressetjenesten.

Foto av Jan van der Wolf: https://www.pexels.com/photo/no-stopping-signage-14312001/

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -