8.8 C
Brussel
Torsdag februar 29, 2024
EuropaEU-samtaler om håndhevelse av sanksjoner Stall, Draw Parliament Ire

EU-samtaler om håndhevelse av sanksjoner Stall, Draw Parliament Ire

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Brussel – Forhandlingene mellom Europaparlamentet og EUs medlemsland om å styrke håndhevelsen av sanksjoner brøt sammen torsdag kveld uten avtale. Parlamentets lovgivere uttrykte frustrasjon og argumenterte for at raskere fremgang er nødvendig for å lukke smutthull som hjelper Russland.

"Effektiviteten til EUs sanksjonsregime er alvorlig undergravd av lappeteppet av nasjonale rettssystemer, og av ujevn og svak håndheving," sa parlamentets forhandlingsteam i en uttalelse.

De hevder at sanksjonerte russiske enkeltpersoner og enheter fortsatt er i stand til å reise og gjøre forretninger i deler av EU. Midler fortsetter også å strømme til Russland på grunn av ujevn håndheving.

Den omstridte lovgivningen vil standardisere straffer over hele EU for brudd på Russlands sanksjoner. Men samtaler havnet i en blindgate over visse bestemmelser.

"Hver dag som går hjelper Putins krigsinnsats," hevdet parlamentsteamet. "Vi oppfordrer derfor rådet til å revurdere sitt standpunkt og gjenoppta samtalene så snart som mulig."

Hovedforhandler Sophie In 't Veld sa «[t]EP-parlamentet mener brudd på sanksjoner må kriminaliseres, håndheving av sanksjoner må forbedres, og forumshopping for det svakeste nasjonale systemet må avsluttes.»

Stortingsuttalelsene indikerer et syn om at EUs sanksjoner mot russiske eliter trenger skarpere tenner. Men å bygge bro over skillet med medlemslandene når det gjelder håndhevingsmekanismer er fortsatt en pågående utfordring.

Med Ukraina-invasjonen snart på vei inn i sitt andre år, uttalte parlamentsteamet at de "er klare til å fortsette samtalene og finne enighet om de utestående problemene" rundt å begrense russiske finanser. Men de stoppede samtalene så langt peker på langvarige hindringer.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -