5.1 C
Brussel
Tirsdag februar 27, 2024
EuropaRettigheter til religiøse minoriteter i Europa, en delikat balanse sier MEP Maxette...

Rettigheter til religiøse minoriteter i Europa, en delikat balanse sier MEP Maxette Pirbakas

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil - kl The European Times Nyheter - Mest i de bakre linjene. Rapportering om bedrifts-, sosiale og statlige etiske spørsmål i Europa og internasjonalt, med vekt på grunnleggende rettigheter. Gir også stemme til de som ikke blir lyttet til av de generelle mediene.

Brussel – 30. november 2023 ønsket Maxette Pirbakas, MEP for Overseas France, deltakere velkommen til en konferanse om beskyttelse av rettighetene til religiøse og åndelige minoriteter i Europa.

I sin åpningstale sa MEP Maxette Pirbakas anerkjent Europas komplekse historie når det gjelder religion. Hun påpekte at religioner ofte har vært "motorer eller påskudd for villskap", med henvisning til forfølgelsen av tidlige kristne og grusomhetene som ble begått. mot jøder på 20-tallet. Samtidig, Pirbakas påpekte at det var i Europa ideene om religiøs toleranse og frihet ble født. "Skygger og lys: det er Europa", oppsummerte hun.

Ifølge Pirbakas la Europas grunnleggere særlig vekt på spørsmålet om religionsfrihet fra første stund. De gjorde beskyttelsen av minoritetsgrupper til en vesentlig del av Europas demokratiske kultur.

Ifølge Maxette Pirbakas legemliggjør et balansert kompromiss EUs globale tilnærming. Ved å unngå å vedta en EU-dekkende religiøs statutt og overlate til medlemslandene å regulere gudstjenesten, mener hun at Europa klokt nok har unngått å homogenisere nasjonale synspunkter. Den har overlatt en skjønnsmargin til medlemsstatene samtidig som den har sikret at de ikke bruker den til å krenke grunnleggende rettigheter, spesielt rettighetene til religiøse og åndelige minoriteter. «Å konfrontere synspunkter og finne et balansepunkt» er Europas spesialitet, sa MEP Pirbakas.

MEP Maxette Pirbakas, som organiserte møtet, talte til ledere for religiøse minoriteter i Europa, i Europaparlamentet. 2023
MEP Maxette Pirbakas, som organiserte møtet, talte til ledere for religiøse minoriteter i Europa, i Europaparlamentet. Bildekreditt: 2023 www.bxl-media.com

Maxette Pirbakas avsluttet med å minne om prinsipper som individuell fri vilje, beskyttelse av minoriteters rettigheter og det faktum at stater bare bør begrense religion av påviselige grunner til offentlig orden. Hun henviste til farlige forsøk å håndtere de nye «kjettere» ved å prøve å skape ny lovgivning som ville sette den dyrebare tanke- og ytringsfriheten i fare. Standardstraffelovene, hvis de brukes riktig, er mer enn tilstrekkelige til å straffe alle som bryter lovene uten å måtte undersøke den religiøse, åndelige eller politiske bakgrunnen til individene, og sier at "gjeldende verktøy er tilstrekkelig hvis de brukes riktig".

Pirbakas oppmuntret til fortsatt dialog og beskrev debatter om religion som "alltid lidenskapelige". Men hun uttrykte håp om at EU kunne forbli en alliert av alle åndelige synspunkter ved å sikre at medlemslandene respekterer grunnleggende friheter, for å hjelpe Europa med å «leve sammen i våre forskjeller og mangfold».

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -