9.2 C
Brussel
onsdag 28. februar 2024
EuropaForurensning: avtale med Rådet for å redusere industrielle utslipp

Forurensning: avtale med Rådet for å redusere industrielle utslipp

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

De nye reglene skal redusere luft-, vann- og jordforurensning, og styre store agroindustrielle installasjoner i den grønne omstillingen.

Sent tirsdag kveld oppnådde forhandlere fra parlamentet og rådet en foreløpig politisk enighet om revisjonen av industriutslippsdirektivet (IED) og direktivet om deponering av avfall og den nye forskriften om Industrielle utslippsportal. Målet er ytterligere å bekjempe luft-, vann- og jordforurensning fra store agroindustrielle installasjoner, som også kan føre til helseproblemer som astma, bronkitt og kreft.

Industrielle installasjoner

De nye reglene vil gjøre det obligatorisk å sette de strengeste oppnåelige utslippsnivåene og presse industrianlegg til å fokusere mer på energi-, vann- og materialeffektivitet og gjenbruk, i tillegg til å fremme bruken av sikrere, mindre giftige eller ikke-giftige kjemikalier i industrielle prosesser. , gjennom utslipps- eller miljøprestasjonsmål. For å bekjempe vannmangel vil miljøprestasjonsmål bli obligatoriske for vannforbruk. For avfall, ressurseffektivitet, energieffektivitet og råvarebruk vil slike mål ligge innenfor et område, og for nye teknikker vil målene være veiledende.

Medlovgivere ble enige om å utvide IED også til å dekke utvinningsindustriinstallasjoner (gruver) og store installasjoner som produserer batterier.

Husdyrgårder

Medlovgivere er enige om å utvide IED-tiltak til svinefarmer med mer enn 350 husdyrenheter (LSU). Gårder som driver oppdrett av griser på en ekstensiv eller økologisk måte, og ute i betydelig tid i løpet av et år, er unntatt. For fjørfe vil det gjelde gårder med verpehøner med mer enn 300 LSU og for gårder med slaktekylling med mer enn 280 LSU. For gårder med både gris og fjørfe vil grensen være 380 LSU.

Kommisjonen foreslo opprinnelig en terskel på 150 LSU for alle husdyr, inkludert storfe. Medlovgivere ble enige om å gi kommisjonen i oppdrag innen 31. desember 2026 å gjennomgå behovet for EU-tiltak for å håndtere utslippene fra oppdrett av husdyr, inkludert fra storfe, samt en gjensidighetsklausul for å sikre at produsenter utenfor EU oppfyller lignende krav. til EUs regler ved eksport til EU.

Offentlig medvirkning, straffer og sanksjoner

Forhandlerne ble også enige om å øke åpenheten og offentlig deltakelse i forhold til lisensiering, drift og kontroll av regulerte installasjoner. De Europeisk register over utslipp og overføring av forurensende stoffer vil bli forvandlet til en EUs industrielle utslippsportal der innbyggerne kan få tilgang til data om alle EU-tillatelser og lokale forurensende aktiviteter. I tillegg bør systemer for e-tillatelse være på plass senest innen 2035.

Selskaper som ikke overholder kravene kan få bøter på minst 3 % av operatørens årlige EU-omsetning for de mest alvorlige overtredelsene, og medlemsland skal gi borgere som rammes av manglende overholdelse rett til å kreve erstatning for helseskader.

Premie

Etter avstemningen, ordfører Radan Kanev (EPP, Bulgaria), sa: «Jeg er glad for det generelle resultatet ettersom parlamentet forsvarte de viktigste punktene i mandatet, inkludert å redusere utslippene betydelig uten å skape ytterligere byråkrati for industrier og bønder, samt straffenivået for ikke- samsvarende selskaper."

Neste trinn

Avtalen må fortsatt vedtas av parlamentet og rådet, hvoretter den nye loven vil bli publisert i EUs offisielle tidsskrift og tre i kraft 20 dager senere. Medlemslandene vil da ha 22 måneder på seg til å overholde dette direktivet.

Bakgrunn

De industriutslippsdirektivet fastsetter regler om forebygging og kontroll av forurensning fra store agroindustrielle installasjoners utslipp til luft, vann og jord samt generering av avfall, bruk av råvarer, energieffektivitet, støy og forebygging av ulykker. Anlegg omfattet av reglene er pålagt å drive i samsvar med en tillatelse som tar for seg hele anleggets miljøytelse.

Denne lovgivningen svarer på innbyggernes forventninger til prinsippet om at forurenser betaler og fremskynder den grønne omstillingen og fremmer grønnere produksjonsprosesser som uttrykt i forslag 2(2), 3(1), 11(1) og 12(5) i konklusjoner fra konferansen om Europas fremtid.

Les mer:

Redusere forurensning i EUs grunnvann og overflatevann

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -