8.8 C
Brussel
Torsdag februar 29, 2024
EuropaJødisk leder fordømmer religiøse hatforbrytelser, oppfordrer til respekt for minoritetstro ...

Jødisk leder fordømmer religiøse hatforbrytelser, krever respekt for minoritetstro i Europa

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil - kl The European Times Nyheter - Mest i de bakre linjene. Rapportering om bedrifts-, sosiale og statlige etiske spørsmål i Europa og internasjonalt, med vekt på grunnleggende rettigheter. Gir også stemme til de som ikke blir lyttet til av de generelle mediene.

Da han talte lidenskapelig i Europaparlamentet sist torsdag, trakk rabbiner Avi Tawil øyeblikkelig oppmerksomhet til den lange historien med antisemittiske hatforbrytelser rettet mot synlige jødiske barn over hele kontinentet. Han sporet jødedommens dype røtter i Europa som spenner over årtusener og appellerte til enhet og forståelse mellom ulike religioner for å realisere løftet om et inkluderende europeisk samfunn.

«I dag, spesielt etter 7. oktober, men allerede i mange, mange, mange år. Barn i Europas gater hvis de velger det, eller foreldrene tillater dem, eller bare at de går med kippa i gatene eller de kommer ut av en jødisk skole. Og det er mye. Disse barna vokser opp med et traume av fornærmelser og overgrep. Dette er noe vanlig,” forklarte Tawil, direktør for European Jewish Community Centre, en ideell organisasjon som fremmer jødisk kultur.

MEP Maxette Pirbakas, som organiserte møtet, talte til ledere for religiøse minoriteter i Europa, i Europaparlamentet. 2023
MEP Maxette Pirbakas, som organiserte møtet, talte til ledere for religiøse minoriteter i Europa, i Europaparlamentet. Bildekreditt: 2023 www.bxl-media.com

Mens han understreket at grunnleggende rettigheter tilhører alle samfunn, advarte Tawil at jødiske europeere ofte fortsatt blir sett på som ikke helt europeiske. "Jøder over hele Europa betalte full pris og en veldig dyr pris for å ha 2000 år eller mer med historie i disse landene," bemerket han, og sporet jødiske bidrag til å forme europeisk sivilisasjon siden antikken.

Likevel fant Tawil grunn til optimisme i selve samlingen der han talte. Arrangementet i Europaparlamentet med tittelen "Grunnleggende rettigheter for religiøse og åndelige minoriteter i EU" ble arrangert av den franske MEP Maxette Pirbakas og samlet katolske, protestantiske, muslimske bahaier, Scientologists, hinduer og andre trosledere.

"Vi diskuterte og lærte sammen, og det gjorde meg veldig håpefull. Disse øyeblikkene med deling, disse øyeblikkene, disse spesielle øyeblikkene som vi faktisk kan forstå at vi alle er en del av dette europeiske prosjektet,” kommenterte Tawil.

Etter hans syn, forsvare rettigheter for alle åndelige minoriteter er avgjørende for å realisere Europas samlende løfte. "Hvis vi har samme besluttsomhet, vi vet hva våre verdier er, vi vet hvordan vi må stå sterke for hverandre, for hverandres friheter, vi kan helt sikkert påvirke," appellerte han avslutningsvis.

Tawil oppfordret trossamfunn til å gå sammen i solidaritet og velsigne Europa med "viljen til å forsvare disse viktige grunnleggende rettighetene for hver enkelt person, hver enkelt borger i dette vakre Europa."

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -