8.6 C
Brussel
onsdag 21. februar 2024
ReligionKristendomKristen tilstedeværelse i fare, fordrivelse og trakassering i det hellige land

Kristen tilstedeværelse i fare, fordrivelse og trakassering i det hellige land

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Kristen tilstedeværelse i fare, flertallet av befolkningen i Nord-Gaza har blitt fordrevet, så vel som kristne, hvis installasjoner også har vært målrettet.

Etter hvert som det israelske militæret rykker videre inn i Gaza by for å eliminere Hamas, øker bekymringen for potensiell forsvinning av kristne i området midt i en økende eksodus av Gaza-beboere som flykter fra det nordlige territoriet, hvor uskyldige sivile har tålt kontinuerlig israelsk bombardement i over en måned.

Nashat Filmon, direktør for Det palestinske bibelselskapet, som betjener palestinere i Jerusalem, Gaza og Vestbredden, nylig informert Premier Kristne nyheter at flertallet av mennesker i det nordlige Gaza har opplevd fordrivelse og at kristne, hvis anlegg også har vært målrettet, ikke har funnet noe trygt tilfluktssted.

Det Storbritannia-baserte nettsted, som rapporterer internasjonalt om nyheter om saker som berører Kristne, siterte Filmon i en 10. november Artikkel som å si at det palestinske bibelselskapet «mistet kontorplass» og at to ansatte er i ferd med å komme seg etter skader påført i en 19. oktober Israelsk luftangrep mot den gresk-ortodokse Saint Porphyrius-kirken i Gaza by.

Hundrevis av palestinere med ulike trosretninger hadde søkt tilflukt i kirken, og 16 palestinske kristne var blant 18 mennesker ble drept i militærangrepet.

"Dødsfallet deres skapte overskrifter over hele verden," sa Nasjonalt katolsk register oppgitt i en 15. november Artikkel. Utfordringene som Gazas lille kristne samfunn står overfor har imidlertid fått begrenset oppmerksomhet, la artikkelen til, og siterer Israels intensiverte bakkeoffensiv i Gaza rettet mot Hamas-krigere innebygd i urbane nabolag.

Gaza er for tiden hjemmet til rundt 1,100 palestinske kristne, ifølge Registrere artikkel, som inneholdt et intervju med Samuel Tadros, en Midtøsten-stipendiat som tidligere var seniorstipendiat ved Center for Religious Freedom ved Hudson Institute i Washington, DC 

På spørsmål om hvordan palestinske kristne har blitt behandlet under Hamas-styret i Gaza siden den islamistiske gruppen kom til makten i 2007, svarte Tadros at samfunnet møter institusjonell skjevhet og trakassering, i tillegg til varige angrep på dets institusjoner og virksomheter.

"I hele Midtøsten har vi sett hvordan disse islamistiske bevegelsene behandler kristne," påpekte Tadros, og la til: "De ønsker kanskje ikke å utrydde kristne fullstendig, slik den islamske staten forsøkte å gjøre, men selv den mest "moderate" islamisten regjeringer ser på ikke-muslimer som bor i land med muslimsk majoritet som annenrangs undersåtter og ikke som likeverdige borgere.»  

Mens kristne fortsetter å forlate Gaza, og drar fordel av en amerikansk-megler avtale som tillater det daglige fire timers pauser i krigen for å gjøre det mulig for sivile å rømme, er det bekymringer "om det på lang sikt vil være noe kristent fellesskap igjen," sa Tadros, en koptisk kristen som er forfatteren av 2013 bokMotherland Lost: The Egyptian and Coptic Quest for Modernity.

Filmon deler den samme bekymringen. "Jeg ber om at dette stedet aldri vil bli et museum hvor du kommer og sier: Å, Kristus bodde her," det palestinske bibelselskapets direktør bemerket, og legger til: «Men han har ingen følgere. Så synd!"

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -