8.3 C
Brussel
Fredag, februar 23, 2024
Redaktørens valgMenneskerettighetsdagen, ikke glem de tusenvis av ukrainske barn som ble kidnappet...

Menneskerettighetsdagen, ikke glem de tusenvis av ukrainske barn som ble kidnappet og deportert av Russland

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Willy Fautre
Willy Fautrehttps://www.hrwf.eu
Willy Fautré, tidligere chargé de mission ved kabinettet til det belgiske utdanningsdepartementet og ved det belgiske parlamentet. Han er direktør for Human Rights Without Frontiers (HRWF), en NGO med base i Brussel som han grunnla i desember 1988. Hans organisasjon forsvarer menneskerettigheter generelt med et spesielt fokus på etniske og religiøse minoriteter, ytringsfrihet, kvinners rettigheter og LHBT-personer. HRWF er uavhengig av enhver politisk bevegelse og enhver religion. Fautré har utført faktaoppdrag om menneskerettigheter i mer enn 25 land, inkludert i farlige regioner som i Irak, i det sandinistiske Nicaragua eller i maoistiske territorier i Nepal. Han er foreleser ved universiteter innen menneskerettigheter. Han har publisert mange artikler i universitetstidsskrifter om forholdet mellom stat og religioner. Han er medlem av Presseklubben i Brussel. Han er menneskerettighetsforkjemper i FN, Europaparlamentet og OSSE.

På FNs menneskerettighetsdag, 10. desember, bør tusenvis av ukrainske barn kidnappet og deportert av Russland, hvis foreldre desperat leter etter en måte å få dem hjem, ikke glemmes av det internasjonale samfunnet, sa den Brussel-baserte NGO. Human Rights Without Frontiers, i en pressemelding i dag.

6. desember kunngjorde president Zelensky i sin daglige tale at 6 barn som ble deportert til Russland fra Ukrainas okkuperte territorier hadde blitt løslatt med formidling av Qatar.

Alt i alt har mindre enn 400 ukrainske mindreårige blitt reddet i ulike separate og individuelt utformede spesialoperasjoner, iht. Plattformen "Children of War" opprettet på vegne av kontoret til presidenten i Ukraina av forskjellige offisielle ukrainske institusjoner.

Den samme plattformen har lagt ut bildene, navnene og fødselsdatoene med forsvinningsstedet 19,546 deporterte barn og deres antall fortsetter å vokse.

Statistikk: 20,000 300,000? 700,000 XNUMX? XNUMX XNUMX?

Det er umulig å fastslå det nøyaktige antallet deporterte barn gitt den pågående fullskala aggresjonen, vanskelig tilgang til de midlertidig okkuperte områdene og den russiske sidens manglende evne til å gi pålitelig informasjon om denne saken.

Daria Herasymchuk, rådgiver for Ukrainas president for barns rettigheter og barns rehabilitering, notater som angriperlandet Russland kunne ha deportert ulovlig opp til 300,000 barn fra Ukraina under krigen.

Fra juni 2023 indikerte det tverrdepartementale koordineringshovedkvarteret til Den russiske føderasjonen for humanitær innsats i sin uttalelse at siden 24. februar 2022, 307,423 barn har blitt ført fra Ukraina til Russlands territorium.

Russlands kommissær for barns rettigheter Maria Lvova-Belova sa at antallet slike ukrainske barn er mer enn 700,000.

Russland kaller kynisk den ulovlige overføringen av ukrainske barn en «evakuering», men FNs granskningspanel konkluderte med at ingen av sakene de undersøkte var berettiget av sikkerhets- eller helsemessige grunner, og heller ikke oppfylte kravene i internasjonal humanitær lov.»

Russiske myndigheter skaper hindringer for å hindre at ukrainske barn blir gjenforent med familiene sine.

I sin rapport om spørsmålet sier OSSE notater at russiske myndigheter begynte å jobbe med «overføring» av ukrainske barn for adopsjon eller omsorg av russiske familier siden 2014, etter okkupasjonen av Krim.

I følge det russiske programmet "Tog av håp", hvem som helst fra hvilken som helst del av landet kunne adoptere ukrainske barn fra Krim, som deretter fikk russisk statsborgerskap.

I slutten av september 2022, Russlands president Vladimir Putin undertegnet et dekret om «tiltredelse» til den russiske føderasjonen av de delvis okkuperte regionene Zaporizhzhia, Kherson, Donetsk og den okkuperte regionen Luhansk i Ukraina. Etter det begynte også barn fra disse nylig okkuperte regionene å bli registrert som borgere i Den russiske føderasjonen og tvangsadoptert.

På 17 mars 2023, den Internasjonale straffedomstolen utstedt en arrestordre på Russlands president Vladimir Putin og den russiske presidentkommissæren for barns rettigheter Maria Lvova-Belova for krigsforbrytelsen med ulovlig deportasjon av befolkning og ulovlig overføring av befolkning fra okkuperte områder i Ukraina til Russland, til skade for ukrainske barn.

Anbefalinger

Human Rights Without Frontiers støtter anbefalingene fra FNs generalsekretær, som oppfordrer

  • Russland for å sikre at det ikke gjøres endringer i den personlige statusen til ukrainske barn, inkludert deres statsborgerskap;
  • alle parter skal fortsette å sikre at alle barns beste blir respektert, inkludert ved å legge til rette for familiesporing og gjenforening av enslige og/eller separerte barn som befinner seg utenfor grenser eller kontrolllinjer uten deres familier eller foresatte;
  • parter i konflikten for å gi barnevernmyndighetene tilgang til disse barna for å lette familiegjenforening;
  • hans spesialrepresentant for "Barn og væpnede konflikter", sammen med FN-byråer og partnere, for å vurdere måter å lette slike prosesser på.

Human Rights Without Frontiers, Avenue d'Auderghem 61/, B – 1040 Brussel

 nettside: https://hrwf.eu - E-post: [email protected]

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -