6.1 C
Brussel
Lørdag, februar 24, 2024
EuropaPsykisk helse: Medlemsland skal iverksette tiltak på tvers av flere nivåer, sektorer og...

Psykisk helse: Medlemsland skal iverksette tiltak på tvers av flere nivåer, sektorer og aldre

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Europeere har kjent psykologiske problemer det siste året, og derfor viktigheten av å ta opp mental helse og velvære

Nesten én av to europeere har opplevd et emosjonelt eller psykososialt problem det siste året. Den nylige konteksten med sammensatte kriser (covid-19-pandemien, den russiske aggresjonen mot Ukraina, klimakrisen, arbeidsledigheten og prisøkningene på mat og energi) har forverret situasjonen ytterligere, spesielt for barn og unge.

bilde 2 Psykisk helse: Medlemsland skal iverksette tiltak på tvers av flere nivåer, sektorer og aldre

Som du vet, lever vi i en tid med polykrise som har rammet den mentale helsen hardt europeere. COVID-19-pandemien, konsekvensene av Russlands aggresjon mot Ukraina og klimakrisen er bare noen av sjokkene som har forverret allerede dårlige nivåer av mental helse. Å forbedre mental helse er et sosialt og økonomisk imperativ. Jeg er ekstremt glad for at vi i konklusjonene vi har godkjent i dag har nådd konsensus om avgjørende spørsmål som behovet for å ta en tverrgående tilnærming til psykisk helse som dekker all politikk og anerkjenner de sosiale, miljømessige og økonomiske årsakene til psykisk helse. Helse.

Mónica García Gómez, spansk helseminister

Rådet fremhever i sine konklusjoner viktigheten av å ta opp psykisk helse og velvære i ulike sammenhenger i livsløpet, noe som kommer både individer og samfunn til gode. Den anerkjenner den gunstige rollen til lokalsamfunn, skoler, idrett og kultur for å styrke mental helse og livslang psykisk velvære.

Konklusjonene inviterer medlemslandene til å utarbeide handlingsplaner eller strategier med en tverrsektoriell tilnærming til psykisk helse, som tar for seg ikke bare helse, men også sysselsetting, utdanning, digitalisering og AI, kultur, miljø og klimafaktorer, blant annet.

Foreslåtte tiltak tar sikte på å forebygge og bekjempe psykiske helseproblemer og diskriminering, samtidig som de fremmer velvære. Medlemslandene oppfordres til å sikre tilgang til rettidig, effektiv og trygg psykisk helsevern, samt å handle på tvers av et bredt spekter av områder, sektorer og aldre, inkludert:

  • tidlig gjenkjenning og bevisstgjøring på skolen og blant ungdom
  • takle ensomhet, selvskading og selvmordsatferd
  • håndtering av psykososiale risikoer på jobb, med spesiell oppmerksomhet til helsepersonell
  • sosial og jobb reintegrering etter restitusjon for å forhindre tilbakefall
  • tiltak mot psykisk helse stigma, hatytringer og kjønnsbasert vold
  • bruke antidiskriminering som et forebyggende verktøy, med fokus på sårbare grupper

Konklusjonene oppfordrer medlemslandene og Kommisjonen til å fortsette å bevege seg mot en helhetlig tilnærming til psykisk helse og opprettholde dette temaet på den internasjonale dagsorden. Dette inkluderer samarbeid og koordinering mellom EUs medlemsland og Kommisjonen, for eksempel utveksling av beste praksis og fremme EU-finansieringsmuligheter på området psykisk helse, samt utforming av handlinger og anbefalinger og overvåking av fremgang.

Rådets konklusjoner om psykisk helse bygger på kommisjonens kommunikasjon om en helhetlig tilnærming til psykisk helse, publisert i juni 2023. Temaet psykisk helse er av største betydning for det spanske presidentskapet.

Dette settet med konklusjoner er en del av en bredere klynge av konklusjoner om psykisk helse som har blitt eller vil bli godkjent under det spanske presidentskapet, inkludert mental helse og dens sammenheng med prekære arbeidsforhold, psykisk helse til unge mennesker, og mental helse og co. -forekomst av rusforstyrrelser (sistnevnte skal godkjennes i desember).

Besøk møtet siden

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -